Aalborg Håndbold var i en klasse for sig, samtidig med, at FHK brændte meget, men fredericianerne fik afværget en stor øretæve og tabte med 35-27.

FHK var søndag aften på langfart. Kursen blev sat mod Sparekassen Danmark Arena i Aalborg, hvor det storsatsende hjemmehold ventede. Op til denne sæson har de sadlet yderligere op med tilgang af blandt andet Niklas Landin, Lukas Nilsson og Aleks Vlah. Særligt Landin har gjort comeback i den danske liga med bravur, og han skulle vise sig at blive et ubehageligt bekendtskab for FHK.

Fredericianerne kunne med rundens øvrige resultater være sikre på minimum at indtage tredjepladsen i ligaen, mens en sejr ville sende FHK på andenpladsen, da Mors-Thy snublede på udebane mod Ribe-Esbjerg. Med Aalborg som modstander var det dog for meget at sætte næsen op efter en sejr på forhånd, selvom FHK i denne sæson har besejret blandt andet GOG på udebane.

Aalborg ligner et hold på mesterskabskurs, selvom der venter et slutspil forude. Allerede nu kan man se tegningerne af et storhold, som bliver meget, meget svære at slå – især i egen hule. Inden kampen var nordjyderne noteret for ni sejre ud af ni mulige.

I starten af kampen gav FHK-keeper Sebastian Frandsen håb om, at det kunne lykkes at få noget hjem fra postnummer 9000. I det syvende minut pillede Frandsen et straffekast fra Mikkel Hansen ved stillingen 3-2 til Aalborg, men i den anden ende af banen havde FHK det mere end svært.

Midtvejs i første halvleg forlangte Gudmundur Gudmundsson timeout ved stillingen 7-5. Det hjalp ikke, da bagkæden med Reinier Taboada, Junior Scott og Anders Martinusen ikke havde tur i den i første halvleg. Der blev tyet til syv mod seks, men bolden blev smidt væk, og det straffede Aalborg gang på gang, og kom foran 14-10 i det 27. minut, og i den sidste del af første halvleg trak de yderligere fra og gik til pause foran 16-11.

Den helt store forskel på de to hold var klar: Niklas Landin, der på flere tidspunkter lå over 50 procent i redningsprocent, og så det faktum, at FHK spillede urytmisk i angrebet og lavede flere tekniske fejl end normalt, og mod Aalborg straffes den slags.

I anden halvlegs start væltede korthuset for FHK. Angrebet var usammenhængende, Sebastian Frandsen reddede ikke længere skuddene, og derfor kom Aalborg hurtigt foran 22-13. De slap ikke på gashåndtaget trods den gode start, og de nåede op at føre 28-17 efter 43 minutter.

Derfra og resten af kampen dalede Aalborg i niveau. Omvendt set skiftede Gudmundsson Jonas Kruse og den unge keeper Julius Fenger ind. Fenger endte med at diske op med flere redninger på den helt store scene, mens Kruse især fik iscenesat Anders Kragh Martinusen.

Stille og roligt åd FHK sig ind i kampen. Niklas Landin blev taget ud af Aalborg-målet, og hans afløser, Fabian Norsten, havde ikke meget at byde på. En redning på syv forsøg blev det til, og så blev Landin kaldt tilbage, selvom det lignede, at han havde fået fyraften.

Med fire minutter igen var stillingen 30-26 til Aalborg, men tættere på kom FHK ikke. Chancen for at komme på 30-27 opstod efter en teknisk fejl, men Anders Martinusen lavede en fejl i den anden ende.

Aalborg strammede grebet i slutningen af kampen, og det gjorde, at de endte med at vinde kampen 35-27.