Det fredericianske byggefirma Mobilhouse, førende udlejer af bæredygtige modulløsninger, har opkøbt Dalsgaard Byg og Dalsgaard Pavilloner fra Vejle. Dette skaber en ny og stærk koncern, der forventer en samlet omsætning på over 300 mio. kr. i 2023.

Den strategiske fusion mellem to veletablerede aktører inden for modulære bygninger lover at skabe en ny, dominerende kraft på markedet, der er klar til at møde en stigende efterspørgsel på både midlertidige og permanente fleksible modulløsninger.

– Mobilhouse har allerede vist sig at være en solid og skalerbar virksomhed, der drives af et yderst kompetent ledelsesteam. En investering i Dalsgaard, der deler den samme forretningsetik og passion for modulære bygninger, var derfor et strategisk valg for at fortsætte den spændende vækstrejse, som vi er i gang med, udtaler Steffen Thomsen, bestyrelsesformand for Mobilhouse.

– Han tilføjer: At opkøbet vil skabe en økonomisk stærk og unik udbyder af modulære bygninger i et voksende marked med stigende efterspørgsel.

Mobilhouse udvider nu sin førende position på markedet for bæredygtige modulløsninger gennem opkøbet af Dalsgaard.

– Mobilhouse har i mange år været imponeret over, hvordan Klaus Trend Poulsen og Charlotte Poulsen [ejere af Dalsgaard, red.] har udviklet Dalsgaard. De har opbygget en stor udlejningsflåde af moderne og fleksible moduler, siger Benny Møller, CEO for Mobilhouse.

– Han fortsætter: Vi er stolte over at kunne kalde os partnere med Dalsgaard, og vi glæder os til at gå sammen om at forsyne det hurtigt voksende marked med fleksible og bæredygtige modulløsninger.

Dalsgaard A/S, en Vejle-baseret virksomhed etableret i 1952, er kendt for at producere, sælge og udleje avancerede midlertidige og permanente modulbygninger. Klaus Trend Poulsen og Charlotte Poulsen, ejere og ledere af Dalsgaard, fortsætter som ledere og aktionærer i Mobilhouse.

– Aktiviteten i Dalsgaard er på sit højeste. Vi servicerer offentlige kunder, større og mellemstore virksomheder samt blue-chip kunder med forskellige behov, hvor ‘time-to-market’ og kapacitet er vigtige kriterier. Derfor glæder vi os over partnerskabet med Mobilhouse, som vil gøre det muligt for os at imødekomme den øgede efterspørgsel på modulløsninger. Sammen vil vi udbygge positionen som den foretrukne leverandør af avancerede bæredygtige modulløsninger, siger Klaus Trend Poulsen, CEO for Dalsgaard.

Aftalen om opkøbet bliver underskrevet d. 5. juli 2023 og afventer konkurrencemæssig godkendelse.

Mobilhouse, med mere end 60 års erfaring, er blandt landets førende inden for produktion og opførelse af midlertidige modulbygninger. Med en stærk fokus på bæredygtighed tilbyder Mobilhouse sine kunder svanemærkede modulbygninger, der produceres i Fredericia og Sjælland. Træbaserede modulkonstruktioner fra Mobilhouse har et CO2-aftryk, der er omkring 50% lavere end det gennemsnitlige nybyggeri. Virksomheden ejes af en gruppe aktionærer bestående af hovedaktionær Kirk Kapital samt Steffen Thomsen, Martin Mikkelsen og ledelsen.

Dalsgaard, grundlagt i 1952, har længe været engageret i at levere det bedste håndværk i branchen og konstant at udvikle og forbedre sig over tid. I dag er Dalsgaard en af de førende producenter af både individuelt designede og standardiserede modulbygninger på markedet. Med mere end 70 års erfaring er Dalsgaard en af landets mest erfarne producenter af midlertidige og permanente modulbygninger. Dalsgaard, der ligger i Vejle og beskæftiger mere end 50 medarbejdere, stræber altid efter at levere det bedste resultat med kundernes behov i fokus.

Denne fusion markerer en vigtig milepæl for begge virksomheder, hvilket utvivlsomt vil styrke deres position på markedet for modulbyggeri. De kombinerede styrker hos Mobilhouse og Dalsgaard vil drive yderligere vækst og innovation inden for sektoren for bæredygtige og fleksible modulbygninger.