SF Kolding indstiller Villy Søvndal som kandidat til Europa-Parlamentet

Europa befinder sig i en helt ny situation. Den Europæiske Union (EU) er blevet en yderst vigtig udenrigs- og sikkerhedspolitisk aktør efter Ruslands brutale angreb på Ukraine, som har ændret den sikkerhedspolitiske situation i vores nærområde markant.

SF Koldings bestyrelse er ikke i tvivl om, at Villy Søvndal i denne situation vil kunne bidrage med noget særligt. Som tidligere udenrigsminister, der kender systemerne indefra, mener vi, at Villy er det, Danmark har brug for i en europæisk krisetid som denne. Villy har selv udtrykt et ønske om at bidrage.

Derfor indstiller SF Koldings bestyrelse Villy Søvndal som kandidat til Europa-Parlamentet.

– Villy Søvndal gør det rigtig godt som kommunalpolitiker i Kolding Kommune. Han udmærker sig både som gruppeformand og som formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget. Derfor er vi i SF Kolding kede af at miste hans store engagement, skriver SF i en pressemeddelse.

– Vi forstår dog hans beslutning og støtter fuldt ud hans kandidatur til Europa-Parlamentet. Med Villys baggrund som udenrigsminister og hans dybe interesse for sikkerhedspolitik, er vi overbeviste om, at han kan blive en stor aktiv for SF og Danmark i EU, fortsætter de.

SF’s nuværende medlem af EU parlamentet, Kira Marie Peter-Hansen, stiller op som spidskandidat.

Når Villy Søvndal træder ud af Kolding Byråd, bliver han afløst af førstesuppleant Susanne Stenstrop Thorsen, der også er lokalformand for SF. Den nye byrådsgruppe har i enighed peget på Iben Lehmann Rasmussen som ny gruppeformand, der vil efterfølge Villy Søvndal, når han træder ud af byrådet.