Den mand i 30’erne, der blev anholdt i forbindelse med hændelsen i Billund Lufthavn i lørdags, blev i går varetægtsfængslet i 4 uger ved et grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre. Sagen bliver nu efterforsket intensivt af Sydøstjyllands Politi.

Lørdag omkring kl. 10.30 indleverede den mand, som i går blev fremstillet i grundlovsforhør, en genstand til politiet i Billund Lufthavn, som han meddelte indeholdt sprængstof.

På den baggrund blev den pågældende mand anholdt, og lufthavnen blev herefter evakueret. Forsvarets ammunitionsryddere, bombehunde og efterforskere undersøgte efterfølgende lufthavnen og sikrede spor på stedet. Politiet vurderede, at det var forsvarligt at åbne lufthavnen igen omkring kl. 19.00 lørdag.

– Når vi modtager en sådan melding, så tager vi det absolut alvorligt og tager ingen chancer. Derfor var det nødvendigt at evakuere lufthavnen hurtigst muligt, fortæller politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi og fortsætter:

– Jeg vil gerne anerkende både personalet i Billund Lufthavn, samarbejdspartnere, de rejsende og alle andre, der ydede hjælp til at få det gjort hurtigt og i god ro og orden.

Sydøstjyllands Politi var i forbindelse med efterforskningen af hændelsen fortsat til stede i og omkring Billund i flere timer efter, at Billund Lufthavn kunne åbne igen.

Genstand fra Billund Lufthavn undersøges

Genstanden, som blev indleveret til politiet i lufthavnen, blev senere lørdag aften destrueret ved en kontrolleret sprængning i et område omkring Hejnsvig, hvor det blev vurderet forsvarligt. Det var forsvarets ammunitionsryddere, der foretog sprængningen.

– Der blev inden destruktionen taget kemiske prøver af genstanden, og vi afventer fortsat de tekniske erklæringer for med sikkerhed at kunne sige, hvad den indeholdt, understreger Michael Weiss.

Sprængning af hæveautomat

Omkring kl. 04:00 natten til lørdag modtog Sydøstjyllands Politi en anmeldelse om, at en hæveautomat på Nordmarksvej i Billund var blevet sprængt.

Det indgår fortsat i politiets efterforskning, hvorvidt dette måtte have en sammenhæng med bombetruslen i Billund Lufthavn.

Fremstilling i grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre

Kl. 10.00 søndag blev den anholdte fremstillet i et grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre.

Det betyder, at Sydøstjyllands Politi blandt andet ikke kan uddybe nærmere om mandens identitet, eller hvad han er sigtet for.

Manden blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i 4 uger. Han kærede ikke dette.

Efterforskningen fortsætter

Sydøstjyllands Politi fortsætter nu en intensiv efterforskning af hændelserne i Billund.

I efterforskningen indgår blandt andet også, hvad mandens motiv måtte have været, og som nævnt, hvorvidt de to hændelser i Billund måtte have en sammenhæng. Grundet den verserende efterforskning og da grundlovsforhøret blev afholdt for dobbelt lukkede døre, så har Sydøstjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger at dele med offentligheden om hændelserne i Billund.