Danmark bliver repræsenteret med tre tennisspillere, når OL afvikles på legendariske Roland Garros.

DIF, som er Danmarks Olympiske Komité, har nu officielt udtaget Holger Rune, Clara Tauson og Caroline Wozniacki til den danske OL-trup frem mod Paris 2024. Det sker på baggrund af en indstillinger fra Dansk Tennis Forbund.

– At få muligheden for at deltage i OL nu allerede som 21-årig er helt fantastisk. Og så i Paris på Roland Garros, som jo er et af de steder, jeg virkelig føler mig hjemme. Det er stort. Det har altid været et af mine mål at vinde alle fire grand slams og OL. Og gerne flere gange. Så jeg vil naturligvis kæmpe som en vanvittig for at vinde en medalje allerede i år, siger Holger Rune.

Holger Rune glæder sig også til at være en del af det danske OL-hold sammen med en masse andre atleter, der ligesom ham selv har store sportslige mål og drømme:

– Om det er tennis, badminton, roning eller noget fjerde, så har vi alle en ting til fælles. Vi kæmper benhårdt hver eneste dag for at blive bedre og den bedste i verden. Det kræver et vildt mindset, og jeg glæder mig rigtig meget til at være sammen med en masse andre atleter, der tænker og drømmer lige så stort, som jeg selv gør, lyder det fra Holger Rune.

Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, glæder sig meget til at se, hvor langt både de unge tenniskometer, Holger Rune og Clara Tauson, og den levende tennislegende og tidligere verdensetter, Caroline Wozniacki, kan nå under legene i Paris.

– Caroline Wozniacki er en levende dansk tennislegende, og der er noget symbolsk over, at hun i Paris bliver en del af det danske OL-hold sammen med Holger Rune og Clara Tauson. Caroline har vist, at unge danske tennistalenter godt kan drømme stort, og Holger og Clara er godt i gang med at tage stafetten videre. Holger har allerede slået sit navn fast i verdenstoppen, og Clara har i 2024 vist meget lovende takter. Det er imponerende, at dansk tennis har tre spillere med i Paris, og det bliver stort at se både Caroline, Holger og Clara spille OL på Roland Garros, siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

I DIF glæder man sig ligeledes over at have tre tennisspillere med til OL i Paris og byder Holger, Clara og Caroline velkommen på OL-holdet:

– Det er et fantastisk hold, vi stiller med i tennis. To unge, fremadstormende OL-debutanter, og en tidligere fanebærer. OL er noget specielt, og det ved Caroline Wozniacki. Hun har ikke lagt skjul på, at det var drømmen om endnu et OL, der var medvirkende til, at hun gjorde comeback. Nu får Holger og Clara også OL-oplevelsen, og jeg drømmer om noget stort på Roland Garros’ røde grus for alle tre spillere, siger Søren Simonsen, der er DIF’s Chef de Mission for det danske OL-hold i Paris.

Med kvalificerede spillere hos både kvinderne og herrerne får Danmark også mulighed for at tilmelde en mixed double til OL. Mixed doubleturneringen ved legene består af 16 par, som skal dannes af spillere, der i forvejen er kvalificeret i enten single eller double. Hver nation kan kun deltage med et enkelt par, og Frankrig er som værtsnation sikret en af de 16 pladser.

De øvrige par kommer ind i turneringen på baggrund af deres rangering. Deadline for tilmelding til olympisk mixed double er først den 24. juli lige inden OL’s åbning.

DIF, Team Danmark og Dansk Tennis Forbund melder ud på et senere tidspunkt, når der er taget en endelig beslutning om en mulig dansk mixed double.