Gå efter solbriller, der beskytter mod solens farlige stråler, lyder opfordringen fra Fredericia-optiker. Et mærke på solbrillen viser, at den beskytter øjnene mod uv-stråler

Solbriller er ikke bare solbriller. Selvom glassene er farvede i mørkegrå eller brune toner, er det ikke sikkert, de beskytter mod solens uv-stråler.

Derfor bør du kigge efter CE-mærket eller et UV400-mærke, når du handler solbriller, lyder opfordringen fra chefoptiker Michael Biegala, som ejer Louis Nielsen Fredericia.

Mærkerne viser, at glassene i solbrillen ifølge producenten beskytter mod solens uv-stråler.

-Mange bruger solbriller, så de ikke skal knibe øjnene sammen. Men de færreste ved, at solbriller faktisk også beskytter øjnene mod solens uv-stråler, fortæller Pernille Lindhardt Steiness, som er optisk fagspecialist hos Louis Nielsen.

Beskyttelsen kræver dog, at der er lagt et uv-filter på glassene, og det afslører et lille mærke på brillen, forklarer hun:

-Se efter mærket CE eller UV400 på indersiden af stangen på solbrillerne, når du kigger på nye solbriller. Tjek også de briller, du har derhjemme. Hvis de ikke er rigtigt mærkede, opfordrer vi til, at du køber nye, som beskytter øjnene og huden omkring øjnene mod uv-stråling, siger Pernille Lindhardt Steiness.

Ifølge hende bør forældre være særligt opmærksomme på at købe CE- eller UV400-mærkede solbriller til børn.

-Børn tilbringer mere tid udendørs og har større pupiller end voksne. Derfor får de mere sollys ind i øjnene, og det gør det ekstra vigtigt at beskytte øjnene med solbriller med uv-beskyttelse, siger hun.