Carsten Bastholm Dahl er pr. 1. januar 2023 ansat som ny strategisk IT-chef på Sygehus Lillebælt.

Han kommer fra en stilling som kontorchef for digitalisering og ledelsesinformation i Administrations- og Servicestyrelsen i Skatteforvaltningen, hvor han gennem de seneste tre år blandt andet har arbejdet med digitalisering af arbejdsprocesser og har drevet digital tranformation ved hjælp af egenudviklede værktøjer og indkøbte systemer, skriver Sygehus Lillebælt i en pressemeddelsele.

– Jeg er glad for at have fået jobbet, og jeg er sikker på, at jeg kan anvende min viden og erfaring til at bidrage til en endnu bedre anvendelse af teknologien på Sygehus Lillebælt. Det er virkelig et meget motiverende sted at arbejde, siger han.

Carsten Bastholm Dahl er uddannet erhvervsøkonom og har en HD i Informatik – begge fra Aarhus School of Business under Aarhus Universitet. Han er samtidig i gang med at tage en master i IT-organisation med særligt fokus på datadreven ledelse og forandringsledelse.

Fra 2017 til 2019 var han business partner i Data & Analytics-afdelingen hos vindmølleproducenten Vestas og var i de fem foregående år ansat som senior manager i business intelligence hos LEGO. Han har desuden arbejdet for en række andre større organisationer og virksomheder som Energinet, JYSK, Arla og Velux.

– Jeg kommer ikke fra sundhedsverdenen, men jeg har en masse viden og inspiration med fra andre brancher og kan derfor se tingene med lidt andre øjne og fra lidt andre perspektiver. Men jeg er også ydmyg over for, at SLB er en stor og kompleks organisation, som jeg nu først skal lære godt at kende. Jeg vil derfor suge viden og erfaring til mig fra alle mine nye dygtige kollegaer, fortæller han.

Den nye strategiske IT-chef ser et stort potentiale i at implementere og udvikle IT-systemer, der kan understøtte sygehuset i det daglige arbejde med patienterne. For eksempel ved hjælp af kunstig intelligens, procesunderstøttelse og datadrevne beslutninger, som han har stor erfaring med fra sine foregående stillinger.

– Vi skal understøtte sundhedspersonalets processer med de rette IT-løsninger, og vi skal være innovative og udnytte de data, vi allerede har, optimalt. På den måde kan vi træffe beslutninger på et endnu stærkere grundlag og sikre, at sundhedspersonalet kan bruge sine kræfter effektivt på kerneopgaven, uddyber Carsten.

58-årige Carsten Bastholm Dahl bor i Børkop mellem Vejle og Fredericia med sin hustru, og sammen har de tre voksne sønner. I sin fritid cykler han – både på landeveje og i skoven – og svømmer hver weekend året rundt i havet i Kolding Fjord og i Lillebælt ud for Fredericia.