Med 46 hyldestkampe i toppen af dansk fodbold, håndbold og ishockey byder efteråret på en historisk stor Veteran Match, hvor danske soldaterveteraner hædres og styrkes til at komme i job.

Soldaterveteraner på halgulvet, enorme flag på Danmarks største fodboldstadions og professionelle ishockeystjerner i camouflagetrøjer på isen.

Alt dette og meget mere venter, når DIF Soldaterprojekt fra Danmarks Idrætsforbund til september står i spidsen for tre ugers unik hyldest og anerkendelse af danske krigsveteraners indsats for Danmark. Med første hyldestkamp d. 3. september og den sidste d. 25. september.

Det er tredje år i træk, at Veteran Match afvikles som et nationalt initiativ, der skal sætte fokus på alle de mennesker, der sætter deres liv på spil for at beskytte Danmark og vores værdier. Nogle er aldrig vendt hjem fra deres mission, nogle er vendt hjem med varige mén, mens andre er vendt hjem til fortsat tjeneste eller en ny civil karriere. Veteran Match giver alle disse mennesker en særlig respekt og anerkendelse.

– I Danmark har vi ikke altid været gode nok til at hylde virkelighedens helte, men det skal der laves om på. Veteran Match har gennem de seneste år givet os en platform til at vise vores anerkendelse for veteranernes store indsats, og nu tilføjer vi endnu et lag ved at afvikle hele 46 hyldestkampe i dansk topsport spredt udover hele landet. Takket være en imponerende forsamling af ansvarsbevidste og dedikerede klubber og kommuner, siger næstformand i DIF, Frans Hammer.

Fire professionelle ligaer er med

Ligesom de forrige år afvikles Veteran Match i et tæt samarbejde med 3F Superliga, Herreligaen i håndbold og den bedste mandlige ishockeyliga Metal Ligaen. Derudover er den næstbedste fodboldrække NordicBet Liga i år koblet på, således, at de fire ligaer i alt kommer til at afvikle hele 46 kampe, hvor der både før og under kampstart vil være en særlig hyldest af danske soldaterveteraners indsats i verdens brændpunkter. Veteraner bliver inviteret gratis til kampene sammen med en ledsager.

Bag klubberne står desuden en lang række kommuner, som bakker op med ressourcer til at afvikle de respektive lokale Veteran Match-kampe samt tre divisionsforeninger, der bakker op om hele initiativet.

Direktør i Tophåndbold Thomas Christensen glæder sig over den brede opbakning til Veteran Match fra herrehåndbold klubberne.

– Sidste år gav håndboldklubberne veteranerne, deres familier og det almindelige publikum en rigtig god oplevelse. Der blev leveret en kæmpe hyldest og anerkendelse, der kunne høres helt hjem i danskernes stuer gennem skærmen, og det glæder vi os til at opleve igen. En kæmpe ydmyg anerkendelse fra min side til, at klubberne gør dette for deres lokalområde. Det er stærkt.

Også I toppen af dansk herreishockey er der begejstring over atter at være en central del af Veteran Match.

– Metal Ligaen glæder sig til igen at være en del af Veteran Match. Både tilskuere, spillere og fans holder af Veteran Match og de events, der hører til rundt om kampene, og det er vigtigt for Metal Ligaen at støtte et så godt og ædelt formål. Der er efterhånden mange veteranhold rundt omkring i Danmark, så ishockeyen er ikke blot med på Metal Liga-niveau, men også i bredden. Det er et engagement og samarbejde som både Metal Ligaen og Danmarks Ishockey Union er stolte af, siger ligachef Claus Fonnesbech Christensen.

I Divisionsforeningen bag 3F Superliga og NordicBet Liga glæder man sig over, at begge de førende rækker i dansk fodbold nu er med i initiativet.

– Sidste år deltog 3F Superliga samlet i DIF´s Veteran Match projekt, og i år har også alle klubberne i NordicBet Liga sammen valgt at gå på banen for at hylde og støtte vores veteraner. Vi er rigtig glade for at kunne bidrage til både hyldest, men også at matche veteraner med klubbernes lokale erhvervsnetværk, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

En kontinuerlig beskæftigelsesindsats

Netop matchingen mellem erhvervsnetværk og jobsøgende veteraner udgør Veteran Match-konceptets andet ben. Beskæftigelsesindsatsen kaldet jobmatch byder henover 2023 og 2024 på et helårligt forløb, hvor en række professionelle klubber fra de ovenstående ligaer åbner deres sponsor- og erhvervsnetværk med henblik på at skabe jobåbninger til lokale veteraner, der står uden for arbejdsmarkedet. Det sker i tæt samarbejde med lokale veterankoordinatorer og kommunale beskæftigelseskonsulenter samt veterancenteret.

Tidligere har denne indsats været isoleret til enkeltstående jobmatch-dage, men denne indsats vil fremadrettet ske som en løbende og helårlig proces, hvor veteraner og virksomhed kan matches. De endelige rammer for disse lokale indsatser vil blive offentliggjort i løbet af efteråret, når alle aftaler er på plads.


Kort om Veteran Match 2023

Formålet med Veteran Match 2023 er at hylde og anerkende de danske soldaterveteraner, styrke dem i overgangen fra en militær til civil karriere og sætte fokus på veteranernes trivsel og tilværelse efter udsendelse i krig. 

Bag Veteran Match 2023 står DIF Soldaterprojekt fra Danmarks Idrætsforbund og en række stærke samarbejdspartnere i skikkelse af kommuner, klubber, divisionsforeninger og Veterancenteret.  

Læs mere på www.veteranmatch.dk
Her vil datoer for alle kampe løbende blive opdateret, når tv-stationerne har placeret kampene. 


I denne periode afvikles hyldestkampe

Herreligaen og Metal Ligaen afvikler hyldestkampe i uge 36

3F Superliga og NordicBet Liga afvikler hyldestkampe i uge 37 og 38
*FC. København tyvstarter dog med afvikling søndag d. 3. september

Disse klubber afvikler hyldestkampe

3F Superliga:
AGF, Viborg FF, Hvidovre IF, Randers FC, OB, Silkeborg IF, Lyngby Boldklub, FC København, Brøndby IF, FC Nordsjælland, FC Midtjylland, Vejle Boldklub

NordicBet Liga
AC Horsens, AaB, B.93, FC Helsingør, FC Fredericia, HB Køge, Hillerød Fodbold, Hobro IK, Kolding IF, Næstved Boldklub, Sønderjyske, Vendsyssel IF

Metal Ligaen
Frederikshavn White Hawks
Sønderjyske
Odense Bulldogs
Herlev Eagles
Rødovre Mighty Bulls
Rungsted Seier Capital
Herning Blue Fox
Aalborg Pirates
Esbjerg Energy

Herreligaen
Mors-Thy Håndbold
Lemvig-Thyborøn Håndbold
TTH Holstebro
KIF Håndbold
Sønderjyske Håndbold
TMS Ringsted
Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
Nordsjælland Håndbold
Ribe-Esbjerg HH
Fredericia HK

*Derudover deltager også Skive FH og HC Midtjylland fra håndboldens 1. division med en hyldestkamp begge steder.

Veteran Match er støttet økonomisk af Grundfos fonden / Poul Due Jensens Fond.