Bilka i Vejle har fået solcellepaneler på taget af varehuset, og de er netop blevet taget i brug.

Fremover når du handler i Bilka i Vejle kan du lune dig ved tanken om, at solen ikke kun varmer, men også laver strøm på toppen af varehuset, mens du handler.

Solcelleanlægget på taget af Bilka i Vejle er nemlig blevet taget i brug mandag 30. januar, og det betyder, at det kan dække en femtedel af varehusets energiforbrug.

Solcelleanlægget i Vejle er ét ud af 570, som Salling Group, der ejer Bilka, sætter op på koncernens matrikler i både ind- og udland.

Det begejstrer varehuschef i Bilka Vejle, Sten Kjeldsen, at der er kommet solceller på taget.

– Det glæder mig meget, at anlægget er taget i brug. I en tid hvor energipriserne er usikre, er det dejligt, at vi tager et skridt imod den grønne omstilling. Solcelleanlægget kan producere cirka en femtedel af den strøm, vi bruger i varehuset, så vi kommer til at spare på energien og blive mere selvforsynende, siger han.

De 570 solcelleanlæg på Salling Groups matrikler skal dække mindst 25 procent af koncernens energiforbrug, og da der allerede i år bliver opsat solceller, gør det Bilka, føtex og Netto til førende energiproducent i dansk dagligvarehandel.

– Det er glædeligt, at vi har fået solceller på taget af Bilka i Vejle. Vi har sat fuld fart på udrulning og implementering af energi- og el-besparende indsatser, som hjælper os med at sænke vores el-forbrug og dermed både regningen, som er steget eksplosivt i år, og vores CO2e-aftryk, siger CSR-direktør i Salling Group, Henrik Vinther Olesen.

Foruden Bilka i Vejle er der blandt andet sat solcelleanlæg op på taget af Bilka i Viborg samt på Salling Groups hovedkontor i Aarhus.

FAKTA:

– Solcellerne på taget af Bilka i Vejle kan generere 887.500 kWh/år, hvilket svarer til cirka 170 gange almindeligt forbrug i en dansk husholdning
– Solcellerne i Vejle kan dække 20,6 procent af varehusets energiforbrug
– Panelerne er opsat på taget i Vejle, og de er netop blevet taget i brug