Manglen på fængselsbetjente er til at tage og føle på. For i takt med, at længden på straffene og antallet af indsatte er steget, er antallet af fængselsbetjente også faldet. Et af tiltagene for at få flere til at tage en uddannelse som fængselsbetjent har været en såkaldt pop-up uddannelse. Sådan en åbner den 23. januar i Esbjerg, og det glæder Karina Lorentzen, der er SF’s retsordfører, fordi den seneste aftale om Kriminalforsorgen gør fængslet i Sdr. Omme til Danmarks største.

-Pop-up uddannelsen er enormt vigtig for at løse manglen på fængselsbetjente her i området. Vi slår to fluer med et smæk! Fængslerne i Sdr. Omme og Renbæk mangler fængselsbetjente, og vi ved, at folk, der ønsker et sporskifte i deres arbejdsliv sjældent ønsker at rykke familien op med rode. Derfor tror jeg på, at det her er en virkelig god løsning, som jo også bekræftes af, at alle pladser er besat, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, SF’s retsordfører.

Hun mener, at pop-up-uddannelser er et vigtigt tiltag, som man med fordel kan overveje i andre dele af landet.

-Manglen på fængselsbetjente er desværre ikke kun et problem her i området. Det er det samme i hele landet. Derfor vil det også være klogt at undersøge, om det giver mening at oprette pop-up uddannelser i andre egne af landet.

Hun peger også på, at flere fængselsbetjente giver mulighed for ordentlige indsatser, der kan hjælpe indsatte på rette fod igen.

-En dygtig fængselsbetjent kan få en indsat på ret køl igen. Det kan få dem til at holde sig ude af kriminalitet, og gøre dem i stand til at få livet på rette vej igen. Derfor er relationsarbejdet mellem indsat og ansat så vigtigt, og derfor skal der gang i rekrutteringen og uddannelsen.