Tirsdag den 15. august starter cykelløbet ”PostNord Danmark Rundt”. Løbet varer fem dage og påvirker trafikken i store dele af landet

Når feltet tager hul på den 32. udgave af cykelløbet ”PostNord Danmark Rundt” bliver det med start på første etape i Aalborg og afslutning på femte etape i Helsingør.

Cykelløbet varer fra tirsdag den 15. august til lørdag den 19. august og sender cykelrytterne rundt i landet på en 728 kilometer lang rute med etaper både i Jylland og på Sjælland. Derfor kan trafikanter i store dele af landet forvente at blive påvirket af forlænget rejsetid.

Etaperne er:

  1. etape: Aalborg – Aalborg
  2. etape: Kjellerup – Silkeborg
  3. etape: Vejen – Vejle
  4. etape: Kalundborg – Bagsværd
  5. etape: Helsingør – Helsingør (enkeltstart)

Forbudt at parkere på kørebane, cykelsti og fortov

Ruten bliver spærret løbende. Det sker typisk 20-25 minutter før, rytterne kommer forbi. Se alle ruterne her

Vær opmærksom på, at ruten i alt er spærret i omkring 40 minutter. I start- og målbyerne vil vejene dog være spærret i en længere periode.

På trafikinfo.dk kan man læse mere om de planlagte afspærringer på statsvejene.

På løbsdagen er al standsning og parkering på kørebanen til fare eller ulempe, da feltet skal kunne komme sikkert frem. Det er tilladt at parkere langs vejene i yderrabatten ved siden af vejen, men ikke på kørebane, cykelsti eller fortov. Det er op til politiet at afgøre, om en parkeret bil er til fare eller ulempe for cykelløbet og derfor skal flyttes. Følg altid den aktuelle skiltning om standsning og parkering.

Vejdirektoratet opfordrer både tilskuere til ”PostNord Danmark Rundt” og øvrige trafikanter til at sætte ekstra tid af til rejsen og følge Vejdirektoratets trafikråd på dagen.

Gode råd til trafikanter 

For tilskuere:

-Planlæg, hvor du vil se løbet, på postnorddanmarkrundt.dk.
-Find ud af, hvordan du kommer derhen, og hvor du kan parkere.
-Kører du i bil, så kør i god tid, da trafikken kan være påvirket.
-Brug gerne cyklen eller den kollektive trafik, hvis det er muligt.
-Søg aktuel trafikinformation, før du kører, på trafikinfo.dk.
-Hold dig orienteret og hør DR P4 Trafik, mens du kører.