https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

Det ekstremt varme sommervejr har haft en overraskende indvirkning på rejsemarkedet, da flere danskere denne sommer foretrækker at nyde solen herhjemme. 

Som en konsekvens af det danske sommervejr har priserne på afbudsrejser oplevet en bemærkelsesværdig reduktion, på trods af at skolesommerferien er startet. Dette kunne direktør Ole Stouby i Travelmarket bekræfte over for DR. Ole Stouby specialiserer sig i sammenligning af priser på charterrejser og afbudsrejser.

Ifølge Travelmarket er priserne på afbudsrejser i øjeblikket særligt lave. “Jeg kan ikke huske, hvornår vi tidligere har oplevet, at priserne forblev så lave i højsæsonen. Normalt ligger priserne i disse uger på omkring 3.500 til 4.000 kroner, men nu er de halveret,” udtaler Ole Stouby. 

Direktøren har foretaget en prissøgning for DR og kunne konstatere, at det er muligt at finde afbudsrejser fra Billund og Aalborg til 1.299 kroner, mens prisen for afrejse fra København ligger omkring 2.000 kroner.

Den bemærkelsesværdige prisnedsættelse skyldes hovedsageligt danskernes mindre behov for at rejse til solrige destinationer sammenlignet med antallet af rejser, som rejsebureauerne har sat til salg. “Vi nyder det fantastiske vejr herhjemme, samtidig med at der er et stort udbud af rejser på markedet. Dette skaber et pres på priserne,” forklarer Ole Stouby.

Dog forudsiger meteorologerne, at den kommende uge vil bringe køligere sommervejr, hvilket kan resultere i en stigning i priserne på afbudsrejser.