AVISEN kunne allerede i december afsløre, at Dansk Retursystem har købt en byggegrund i Fredericia. Dengang kunne pantfabrikken ikke fortælle om planerne, men det kan de nu. På en byggegrund på Bundgårdsvej i Erritsø løftede de sløret for planerne med den 70.249 kvadratmeter store grund.

Tre store lastbiler med Dansk Retursystem stod plantet i ud for, hvad der ifølge Google Maps er Bundgårdsvej 30. Der er i skrivende stund et kæmpe stykke jord, men det er solgt. Om et års tid bliver spaden sat i jorden, og fra første spadestik er taget, til Dansk Retursystem er klar til at tage deres nye pantfabrik i brug, kommer der til at gå omkring to år.

Læs også: Stor grund solgt i Fredericia

Dansk Retursystem har i dag en logistikafdeling og en produktion placeret på to forskellige grunde i Hedensted. Dem er virksomheden vokset ud af, og har derfor kigget efter en ny placering til at kunne bygge en moderne pantfabrik, der kan tage imod de ca. 1 mia. tomme flasker og dåser, der hvert år kommer retur vest for Storebælt. På fabrikken sorteres de indsamlede flasker og dåser, og materialerne sendes til genanvendelse. Adm. direktør i Dansk Retursystem, Lars Krejbjerg, kunne fra det store stykke jord på Bundgårdsvej, fortælle at virksomheden har kigget sig om efter en ny grund, og den har de fundet efter god dialog med Fredericia Kommune, der ved præsentationen af planerne var repræsenteret ved borgmester Steen Wrist (S).

– Vi er altid interesseret i at tiltrække virksomheder, og vi har gjort, hvad vi har kunne for at få det her lykkedes, da vi har store forventninger til det. Det er ikke nogen hemmelighed, at Dansk Retursystem er en virksomhed med en grøn profil, og den kommer til at skabe omkring 150 arbejdspladser, sagde Wrist stolt.

Placeringen i hjertet af Danmark, tæt på motorvejsnettet, giver god mening for Dansk Retursystem.

– Det er vigtigt for os, at vi ligger centralt i forhold til infrastrukturen med både motorvejsnet og jernbane. Sådan en placering har vi fundet i Fredericia, hvor vi allerede har et godt samspil med de lokale uddannelsesmuligheder. Vi er en stolt genanvendelsesvirksomhed, som lægger vægt på uddannelse af vores medarbejdere og at vi kan rumme medarbejdere med særlige behov. De principper vil vi fortsætte på fabrikken i Fredericia, fortæller Lars Krejbjerg.

Når det nye anlæg står færdigt er det forventningen, at det vil komme til at beskæftige omkring 150 medarbejdere, der primært vil være produktionsmedarbejdere og chauffører.