Den 124 år gamle bageriforretning, P.A. Brød redder dele af forretningen. Det bekræfter virksomheden i en pressemeddelelse. Det er den fynske forretningsmand og Daloon-arving, Hemming Van, der redder forretningen. Erritsø-afdelingen består, mens Vesterbrogade i Fredericia lukker helt.

P.A Brød genåbner hovedkvarteret i Vejle på Frostvej sammen med fem af de otte bagerbutikker i Trekantområdet. Det drejer om bagerierne i Vejle (Østerbo), Vinding, Bredballe, Børkop og Erritsø. Dog lukker bageriet på Vesterbrogade i Fredericia.

– Nu skal vi i første omgang have genåbnet bageriet og bageriudsalgene, og så får vi tid til at kigge virksomheden grundigt igennem i forhold til fremtiden, siger Hemming Van, der kendt for blandt andet Daloon-forårsrullerne.

Van arvede og drev i mange år forårsrullefabrikken Daloon i Nyborg. Han har også ejet det meste af brødfirmaet Easyfood, som han for få år siden solgte for et stort beløb. Van er den yngste søn af virksomhedens afdøde grundlægger, Sai-chiu Van.

Kenneth Ørvad, SuperBrugsen Erritsø.

Glæde hos SuperBrugsen

Brugsuddeler Kenneth Ørvad er glad for, at han på fredag igen kan tilbyde kunderne brød i sin Brugs.

– Vi får lys og gang i bageriet igen på fredag. Det er vi meget glade for. Vi har haft en god dialog med P.A. Brød siden, de gik konkurs, og fordi vi har haft så godt et samarbejde, er vi glade for, at der er fundet en løsning. Vi ved, at kunderne har været kede af, at vi ikke kunne tilbyde brød. Det er noget, de har spurgt til mange gange, fortæller Kenneth Ørvad og slutter:

– Vi har haft nogle travle dage siden konkursen, hvor vi har holdt dialogen med P.A. Brød, men også været ude for at sondere terrænet for at se på andre samarbejdsmuligheder, men nu lykkes det med P.A. Brød igen, og det er vi glade for. Vi har et godt samarbejde.