Landstræner Nikolaj Jacobsen var tilfreds med den danske indsats mod Saudi-Arabien, men én ting ærgrede ham.

Måltavlen i Jyske Bank Arena i Odense viste 43-16 efter en dansk magtdemonstration. Blot et mål havde Saudi-Arabien scoret efter 20 minutter, og godt nok fik de lidt mere gang i målscoringen, me der blev aldrig tvivl om sejren.

– Vi spillede koncentreret, men jeg havde håbet på, at Saudi-Arabien ville byde os mere op til dans end de gjorde. Ved VM i 2019 spillede vi en mere tæt første halvleg, og så endte vi med at vinde kampen med 12. Jeg havde forventet lidt en gentagelse af det, sagde landstræneren efter opgøret.

Landstræneren kunne i den første del af kampen se Simon Pytlick brænde banen af, mens Emil Jakobsen overtog showet i anden halvleg med ni mål, men udover de individuelle præstationer i angrebet fremhæver Jacobsen en særlig ting.

– Vi var gode i specielt første halvleg. Det er svært at fortsætte med det niveau, men vores forsvar var især godt i de tre forskellige formationer vi prøvede, fortalte Nikolaj Jacobsen, der trods ikke så prangende modstand alligevel hæfter sig ved øvelsen i at spille:

– Vi fik testet defensiv ting af, og så fik vi trænet alle løbebaner. På den måde var det rigtig fint, da vi ikke har så mange træninger. Folk får derfor mere sikkerhed i det, sagde Jacobsen.

De to nationer mødes igen lørdag i Royal Arena, og den store danske sejr giver det opgør et andet perspektiv.

– Ja, det gør det. Det er der ingen tvivl om, men det bliver med samme indstilling til tingene, forklarede Nikolaj Jacobsen.