Af landdistriktsordfører for SF, Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding

Nu har Post Nord bebudet, at de fra 1. marts vil sløjfe 200 udleveringssteder. Et af de steder, der risikerer at miste deres lokale pakkeservice er Kollemorten. Her har beboerne startet en underskriftsindsamling for, at de ikke i fremtiden er tvunget til at skulle starte bilen eller tage bussen til en større by for at kunne hente deres pakker. Det er et problem for borgere, der ikke er så mobile.

Men når man fjerner pakkeservicen fra købmændene rammer det også de købmænd, som i forvejen er så hårdt ramt af inflation og stigende energipriser. Man river den en mulighed for at kunne få lidt ekstra indtægt ud af hånden på dem.

Borgerne ønsker som oftest at handle lokalt. Men skal man hente pakker et andet sted, så flytter indkøbsvanerne også derhen. Og der er det ikke de store købmænd, der lider størst nød.

Derfor vil jeg gå til ministeren for landdistrikter for at finde en løsning. Det her er endnu et slag i maven for de landdistrikter, som er allerhårdest ramt her under inflationskrisen. Det duer ikke, hvis man skal kunne bo og leve alle steder i Danmark.