Der er økonomisk stor forskel på andelen af TV-midler i fodbold. AaB og SønderjyskE rykker med stor sandsynlighed op i år og får derved fleste tv-penge, men kampen om tredjepladsen betyder også noget, ikke kun sportsligt.

Med 15 point mellem AaB og SønderjyskE, der begge er på 56 point, og FC Fredericia på tredjepladsen, er løbet for længst kørt i forhold til oprykningen. Det er kun teoretisk, at fredericianerne har en chance endnu. Aalborgenserne kan sikre sig oprykning allerede i den kommende runde, når de gæster FC Fredericia, og SønderjyskE skal en tur til Kolding.

Det giver FC Fredericia, Kolding IF, Vendsyssel FF og Hobro IK tredjepladsen at spille om, men hvad er den egentlig værd udover det sportslige? Det fremgår ikke offentligt, og klubberne vil heller ikke offentliggøre det.

Kilder oplyser dog, at der er godt 100.000 kroner mellem placeringerne. Foruden summen for at ende på en bestemt placering, er der også penge at hente på tv-fronten. Ikke alle kampe i NordicBet Ligaen vises på almindeligt flow-tv. Det gør FC Fredericias kamp på torsdag mod AaB, og det betyder, at der kommer en ekstraindtægt på den front til begge hold.

I oprykningsspillet har FC Fredericia programsat tre kampe, hvor de vises på flow-tv. Det skete i udekampen mod Kolding, og foruden torsdagens kamp mod AaB, så er også kampen den 2. maj mod SønderjyskE på udebane, sat til at blive vist på TV3 Sport. I de 22 grundspilskampe blev FC Fredericia valgt to gange til at blive vist på flow-tv. Foruden summen pr. kamp, så tildeles man altså også tv-penge efter, hvilken placering man indtager i tabellen.

https://racesyd.dk/

Det betyder, at selvom FC Fredericia ligger i landets næstbedste række, så betyder præmie- og tv-indtægterne noget i det store billede, når regnskabet gøres op. Fraset AaB, der stadig kører med et Superliga-setup og har været vant til en endnu højere tv-aftale fra Superligaen, er det derfor en stor indtægtskilde for alle klubberne i NordicBet Ligaen, hvor hver krone og øre tæller.

– For vores vedkommende tæller alle beløb, der kommer i klubkassen. Det er større beløb, vi spiller om, siger FC Fredericias direktør, Stig Pedersen. Selvom tv- og præmiepengene spiller en væsentlig faktor for den enkelte klub, er det dog ikke noget, der overskygger det sportslige, slår direktøren fast.

– Vi spiller for at vinde alle fodboldkampe, som vi stiller op i, og det ændrer et pengebeløb ikke på, slår Stig Pedersen fast, der medgiver, at når man kigger i budgettet, så er tv- og præmiepenge vigtige for FC Fredericia.

– Økonomien fra TV-aftalerne er en stor del af alle holds økonomi. Den TV-aftale, der træder i kraft efter sommerferien, kommer i øvrigt til at tildele klubberne flere penge, også i NordicBet Ligaen, forklarer Stig Pedersen, der dog ikke ønsker at gå ind i de økonomiske detaljer om aftalens størrelse eller hvad en eksempelvis tredjeplads i NordicBet Ligaen giver.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI8dPQyoXPhQMVZheiAx3prQAJEAAYASAAEgKDkfD_BwE

I sidste sæson stod FC Fredericia i en markant anden situation end i dag, Fredericia lå til nedrykning til 2. division, men efter et pointrigt nedrykningsspil afværgede klubben en nedrykning, men økonomisk gav det ikke samme udbytte som de forgående sæsoner.

– Det er dyrt at skyde ved siden af. De andre år er vi endt i top-6, men det gjorde vi ikke i sidste sæson, forklarer Stig Pedersen.

FC Fredericia endte med at vinde nedrykningsspillet, selvom holdet kom fra baghjul og gik ind på en næstsidsteplads, der giver nedrykning. I nedrykningsspillet ti kampe lykkedes det FC Fredericia at forblive ubesejret, og overhale Hillerød, der ved starten var ti point foran fredericianerne. FC Fredericia indhentede dem, og endte fire point foran, og snuppede syvendepladsen foran HB Køge. Netop syvendepladsen spiller også en rolle økonomisk i NordicBet Ligaen, fordi vinderen af nedrykningsspillet modtager en sum penge. Det er guleroden for at præstere godt.