Pr. 30. juni 2024 stopper Kristian Stoklund i Fredericia Håndboldklub, som han har kontraktudløb med til den tid.

Tilbage i sommeren 2018 vendte den dengang 24-årige Kristian Stoklund tilbage til den klub, hvor han snørede håndboldskoene for første gang som tiårig. Stoklund spillede i ungdomsårene i FHK, indtil turen gik på efterskole. Da playmakeren vendte retur, var det efter et ophold i TM Tønder.

Siden Stoklund vendte retur til FHK, har både klubben og han udviklet sig. I det første år rykkede holdet op i ligaen, hvor det siden er blevet etableret. Det hele kulminerede i sidste sæson, hvor det blev til DM-bronze, men efter denne sæson fortsætter Fredericia Håndboldklubs rejse uden Kristian Stoklund.

– Der er selvfølgelig en hel sæson, hvor vi skal jagte sejre i hver eneste kamp. Vores ambition er at fastholde holdet i toppen af ligaen, og for at indfri den målsætning er Stoklund en vigtig brik, så der er meget arbejde at gøre, inden Stoklund stopper i FHK til sommeren 2024. Vi ønsker Stoklund held og lykke med de nye udfordringer, men først skal arbejdet gøres færdigt i Fredericia Håndboldklub, siger administrerende direktør i FHK, Thomas Renneberg-Larsen og fortsætter:

– At Stoklund melder ud allerede nu, er vi meget tilfredse med, så vi har god tid til at finde en ny playmaker til ligaholdet.

29-årige Kristian Stoklund understreger, at han stadig er glad for at trække den røde FHK-trøje over hovedet, men for at få den ønskede rolle har han ønsket at skifte klub.

– Jeg har ikke haft så stor en rolle under Gudmundur Gudmundsson. Så for at få større muligheder for at få spilletid har jeg valgt at skifte, men jeg vil gøre alt for at slutte godt af i Fredericia, da det er en klub, der står mig meget nært, siger Kristian Stoklund.

Da Stoklund vendte retur, var det samtidig med, at thansen ARENA var blevet moderniseret. På tætteste hold har Stoklund kunnet følge udviklingen af klubben på både de indre linjer og rent sportsligt.

– Det har været fedt at være en del af udviklingen. Jeg har udviklet mig sammen med klubben og set, hvordan den er vokset, fortæller Stoklund.

At Stoklund i sidste sæson endte med at være med til bronze, som var den første DM-medalje i 43 år, gør ham stolt.

– Det var kulminationen af mange timers arbejde. Det var virkelig stort for klubben, fansene og byen. Det er uden tvivl noget, jeg er stolt over at have været med til, slutter Kristian Stoklund.

Siden sommeren 2018 står Kristian Stoklund noteret for 138 turneringskampe, hvor det er blevet til 657 mål.

Ifølge AVISENs kilder skifter Kristian Stoklund til lokal- og ligarivalerne fra KIF Kolding. Det er dog ikke bekræftet fra officiel side. Det forventes dog offentliggjort indenfor nær fremtid.