Vi vil helst ikke skære ned på streaming, tv og forsikringer. Men når økonomien skal hænge bedre sammen, ser vi os i stedet nødsaget til at spare på strøm, opvarmning og indkøb af dagligvarer

I øjeblikket er mange på udkig efter udgifter, der kan skæres væk eller reduceres for at få økonomien til at hænge bedre sammen. En ny undersøgelse lavet for F&P for Epinion dokumenterer, at strømforbrug og opvarmning af boligen er de områder, vi først og fremmest sætter ind på, når økonomien er presset.

F&P, brancheorganisationen for forsikrings- og pensionsselskaber, udtrykker bekymring over den økonomiske krise og understreger vigtigheden af grundlæggende forsikringer som indboforsikring og ulykkesforsikring.

– Man skal virkelig tænke sig godt om, før man vælger at spare på disse forsikringer, da man kan komme til at stå uden hjælp, hvis man bliver ramt af indbrud, vandskader, brand, et stort erstatningsansvar eller en alvorlig ulykke, udtaler Kent Damsgaard, Adm. direktør I F&P.

Undersøgelsen viser, at kun 7% af os har reduceret i forsikringerne de sidste 6 måneder, mens 77% har reduceret deres strømforbrug, 61% har reduceret opvarmningen af deres bolig, og 43% har reduceret deres indkøb af tøj og sko. Hele 48% af os har reduceret vores forbrug af fødevarer og dagligvarer for at få økonomien til at hænge bedre sammen.

– I stedet for at skære forsikringer helt væk, kan det være en god ide at bruge Forsikringsguiden.dk, hvor man kan tjekke, om der er en god sammenhæng mellem ens forsikringsbehov, pris og dækning, eller om man med fordel kan foretage ændringer, der kan bidrage til mere luft i budgettet, slutter Kent Damsgaard.