FHK endte med at gå i syv mod seks mod KIF Kolding. Det blev et afgørende trak, mener fredericianernes cheftræner Gudmundur Gudmundsson.

FHK vandt 32-31 mod KIF Kolding, men det holdt hårdt. I starten lignede det, at der var klasseforskel, da FHK førte 6-1 efter fem minutter, men det ændrede sig som kampen skred frem, da FHK ikke holdt samme niveau.

– Det kom til at være en intensiv kamp i 60 minutter og jeg forventede det, og sådan var det. Jeg synes, det var lidt sådan, at vi startede utrolig godt og spillede godt i forsvaret og angrebet, men så kom der en dårlig fase, hvor vi gav dem chancerne for at komme ind i kampen med tekniske eje og brændt klare chancer . Derfor stod der 16-16 ved halvleg. Vi kom bedre ind i anden halvleg og dækkede bedre op, stod  mere kompakt i forsvaret og Sebastian kom med gode redninger. I angrebet var det ikke det bedste i starten af anden halvleg, vi lavede mange mål på kontra, men den afgørende beslutning var syv mod seks. Det ændrede meget for os og det gjorde vi fik gode chancer. Det var en meget hård kamp, siger Gudmundsson.

KIF Kolding var ikke hvilken som helst modstander. Dels var det lokalrivalerne, og dels var det et bundhold, der var qua deres placering var på kraftig sejrsjagt.

– Det var en vigtig kamp for dem, og sådan et hold som Kolding, der ikke har fået den ønskede start, er en farlig modstander. Det var svært for os, da vi spillede i søndags og det har været en kort periode for os at forbedre os på, og det kostede mange kræfter, og det var som forventet meget svært, fortæller Gudmundur Gudmndsson.

FHK var i kamp søndag aften i Gudme, hvor en sejr på 37-34 blev hevet hjem. Onsdag klokken 20:00 stod der i thansen Arena og mødte KIF Kolding, men kampen mod GOG sad stadig i kroppen.

– Det gør den stadigvæk, da den var med høj intensitet, mange kontra og kostede meget energi, så jeg er glad for vi vandt, slutter Gudmudnur Gudmundsson.

Der venter nu FHK en kamppause frem til den 22. oktober på udebane mod Aalborg.