Hvis man handler groft uagtsomt i sommertørken, og sætter ild til genstande, kan det gå ud over forsikringen, lyder advarslen fra skadedirektør i Gjensidige.

Den vedvarende sommertørke har flere steder i landet fået beredskabsstyrelser til at indføre afbrændingsforbud. Bruger man alligevel åben ild, risikerer man at være væsentligt dårligere dækket af sin forsikring, hvis uheldet skulle være ude.

Det forklarer Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige

– Hvis man handler på en måde, der i den nuværende tørkesituation må anses som groft uagtsomt, og det fører til brandskader på enten egen eller andres ejendom, kan man stå i en situation, hvor man står med en større del af regningen selv, fordi forsikringen ikke dækker den fulde udgift til erstatning. Derfor bør man tænke sig rigtig godt om og føle beredskabernes råd, opfordringer og forbud.

Man bør i den nuværende tørkesituation tænke sig godt om, når man har med åben ild at gøre også i områder, der ikke er omfattet af afbrændingsforbud. Det drejer sig både om ukrudtsbrændere, grill, bålpladser eller noget så småt som et cigaretskod. Beredskaber mange steder i landet har allerede måtte rykke ud til brande, og derfor har vi alle et ansvar i den kommende periode, lyder det fra Henrik Sagild.

– I den nuværende situation kan selv de mindste gløder gøre enormt stor skade, og derfor opfordrer vi også danskerne til at være ekstra påpasselige og følge myndighedernes vejledninger, når det kommer til brugen af åben ild. Er uheldet ude, står vi selvfølgelig klar til at hjælpe vores kunder, men vi håber, at mange vil tænke sig ekstra godt om, og ikke handle uforsigtigt i sommervarmen.

På Brandfare.dk kan man hele tiden følge med i, hvilke beredskaber der har indført afbrændingsforbud, og samtidig læse gode råd til, hvordan man skal agere i den nuværende tørkesituation.