Der var klasseforskel mellem TTH Holstebro og FHK i næstsidste runde af håndboldligaen. Efter en magtdemonstration vandt FHK med 32-21.

Forud for kampen var skæbnen allerede beseglet for de to hold. FHK var uden chancer for at påvirke deres placering væsentligt, og TTH havde ikke muligheden for at kvalificere sig til slutspillet. Disse forhold satte en særlig ramme for aftenens opgør, hvor FHK stod over for TTH i en kamp, der handlede om mere end blot point.

Selvom FHK måtte klare sig uden nøglespillere som Jonas Langerhuus, Thorsten Fries, og Lasse Balstad, var holdets intention om at vinde tydelig fra start. Målvogter Sebastian Frandsen viste sig som en bastion i FHK’s mål, og uden TTH’s norske keeper, Sander Heieren, der leverede flere vigtige redninger, kunne FHK have haft en endnu større føring end 6-4 efter de første ni minutter.

Kampens videre forløb blev en demonstration af FHK’s overlegenhed og TTH’s manglende angrebskvalitet. Midtvejs i første halvleg havde FHK skabt et solidt forspring med en stilling på 13-8, og ved pausen var dette forspring udbygget til 17-11. FHK følte sig bortdømt i de sidste minutter af halvlegen, men lod ikke dette påvirke deres spil.

Anden halvleg begyndte med et forsøg på comeback fra TTH, der hurtigt reducerede til 17-14. FHK, anført af Kasper Young fra anden halvlegs start, genfandt dog hurtigt deres effektivitet foran mål. På trods af at Reinier Taboada og Evgeni Pevnov måtte forlade banen med småskavanker, der ikke så alvorlige ud, virkede det ikke til at påvirke holdets moral eller præstation.

adp-as.dk

Indskiftningen af Mads Emil Møller i forsvaret ved siden af Einar Olafsson, samt James Junior Scotts bidrag i angrebet, understregede FHK’s brede i truppen. Med ti minutter tilbage var FHK foran med 27-18, og sejren syntes sikret. FHK benyttede de sidste minutter til at rotere hvilket ikke påvirkede resultatet.

Kampen endte med en overbevisende 32-21 sejr til FHK – en sejr der ikke ændrede ved stillingen tabellen, men som gav værdifuld spilletid til hele holdet inden slutspillet venter i april. Inden da venter sidste grundspilskamp mod Nordsjælland på lørdag i thansen Arena.