DM Motors, der ligger i udkanten af Vejle på Hopballevej, vækster. I 2022 vækstede virksomheden med 53 procent, samt til dags dato i år er den vækstet med 35 procent sammenlignet med sidste år. Nu undersøger virksomheden muligheden for at flytte til Fredericia.

Kvarteret omkring DM Motors skriger ikke industriområde, og medejer af virksomheden, Rasmus Lundsgaard Jensen, siger også, at lastbiler sommetider har svært ved at finde virksomheden. Da AVISEN ankommer bliver vi mødt af Rasmus’ hund, og derefter gik turen ind til et bord ved kontoret.

– Vi startede i den her bygning i et rum bagved kontoret her, som skulle være salgsvirksomhed, da vi havde en samarbejdspartner. Han solgte så, og så ændrede alt sig, og vi begyndte at importere fra Kina. Vi kom fra en konkurrerende virksomhed og byggede et lager på, siger Rasmus Lundsgaard Jensen om, hvad der startede det hele.

En af DM Motors’ ansatte. Han kalder sig firmaets vigtigste medarbejder med et glimt i øjet. Foto: AVISEN

Den oprindelige plan ændrede sig. Virksomheden blev startet af tre partnere, men er i dag ejet 50 procent af Rasmus Lundsgaard Jensen og Keld Johannessen.

– Vi var tre, der startede virksomheden her. Keld og jeg har i dag 50 procent hver, siger Rasmus, der oprindeligt blev ansat af Keld for mere end 20 år siden som juniorsælger i en anden virksomhed Sammen startede de DM Motors i 2008.

Virksomhedens navn, Dutchi Motors, stammer fra det hollandske selskab, der hjalp dem med at starte op. Da deres hollandske partner fik et attraktivt tilbud fra et amerikansk selskab, var det op til Rasmus og Keld at videreføre virksomheden.

– Vi sadlede om og importerede selv, forklarer Jensen.

Rasmus’ hund kom med på rundturen rundt hos DM Motors. Hunden er med på arbejde hver dag. Foto: AVISEN

DM Motors er specialiseret i transmissioner, elektromotorer, gear, frekvensomformer, koblinger og så videre. De har gjort det til deres mission at finde specifikke løsninger til deres kunder, ofte i samarbejde med mange forskellige partnere. Virksomheden har i dag 1.700 kvadratmeter og 4-500 pallepladser på eksternt lager hos Universal Transport. Men væksten har skabt behov for mere plads, og de ser nu mod Fredericia.

– Vi havde overvejet at bygge til her, men det vil koste for meget, og vi ligger uden for lands lov og ret. Logistikmæssigt er det også svært. De sidder fast i gården om vinteren, og det er svært at finde. Vi skal gerne ud i et industrikvarter, hvor der er synergieffekt og markedsføringsværdi, så de ser, hvem vi er. I Fredericia er der mange virksomheder, der bruger elektromotorer, siger Rasmus.

DM Motors leder efter et sted med omkring 3.000 kvadratmeter, men det præcise areal vil afhænge af bygningens højde og muligheder for at udnytte pladsen effektivt. Udover lagerplads, er de også på udkig efter kontorplads og muligheden for at etablere et værksted.

– Ønsketækningen er Fredericia, fordi jeg bor her, siger Rasmus og bemærker, at halvdelen af DM Motors’ ansatte også bor i Fredericia

– Min partner i firmaet bor i Skibet (i Vejle Kommune, red.), så han har været lidt imod. Han har sagt, det er dejligt at bo her, og det er dejligt at bo her, men det gavner ikke virksomheden så meget, har han indset, så vi leder efter noget nyt, siger han.

Som det ses på billedet er lagerpladsen trang. Derfor har DM Motors også palleplads hos Universal Transport. Foto: AVISEN

Med ti ansatte, heraf seks på fuldtid, er virksomhedens behov for passende faciliteter klart. Rasmus nævner, at han ønsker en beliggenhed, der giver mulighed for at en lastbil kan bakke til, og at det er muligt at læsse varer ud fra en direkte fra lastbil/container med rampe.

Som en virksomhed, der er vokset ud af sin oprindelige beliggenhed, ser DM Motors mod fremtiden med ambitioner om at finde en ny base, der kan støtte deres fortsatte vækst. Flytningen til Fredericia ser ud til at være et vigtigt skridt i denne retning.