Auktionshuset Hørsholm har erhvervet de resterende aktiver af Lauritz.com, den kendte auktionsplatform, der nyligt erklærede konkurs. Overdragelsen involverer omkring 50 tidligere Lauritz.com-ansatte, meddelede konkursboets kuratorer.

Konkursboets kuratorer, Rune Derno fra Kammeradvokaten og Henrik Selchau Poulsen fra Bruun & Hjejle, har bekræftet salget, skriver TV2 tirsdag. Kuratorerne udtrykker tilfredshed med at have bevaret en del af arbejdspladserne gennem overdragelsen. Dog er det stadig usikkert, om de usikrede kreditorer, herunder især sælgere og obligationsindehavere, vil få del i nogen form for udbetaling.

Lauritz.com erklærede konkurs for tre uger siden efter flere mislykkede forsøg på rekonstruktion. Frem til salget har kuratorerne arbejdet på at sikre hurtig overdragelse for at bevare jobmuligheder for Lauritz.com’s resterende medarbejdere. Salget medfører, at omkring 30 tidligere Lauritz.com-ansatte ikke vil fortsætte under det nye ejerskab.

Lauritz.com har været under kritik i det forløbne år, med mange utilfredse kunder, der ikke modtog betaling for solgte varer på platformen. Denne situation, kombineret med konkursprocessen, har forårsaget “betydelig og måske uoprettelig skade” på Lauritz-brandet, ifølge kuratorerne.

Auktionshuset Hørsholm har ikke offentliggjort salgsprisen for Lauritz.com’s aktiver. Den oprindelige gæld for Lauritz.com, der inkluderer både kunder og obligationsindehavere, beløber sig til omkring 140 millioner kroner.

Ib Henrik Rønje, repræsentant for de nye ejere, udtaler:

– Vi har købt fremtiden og har derfor bevaret flere end 50 medarbejdere, der skal videreføre seks afdelinger i Aalborg, Aarhus, Vejle, Odense, Herlev og Roskilde.

Den nye ledelse planlægger at støtte tidligere Lauritz.com-kunder ved at hjælpe med udlevering af købte og betalte varer, samt hjælpe sælgere, der har indleveret varer, med enten at sælge gennem Auktionshuset.com eller få varerne returneret.