Danmark står over for en periode med mildt, skyet og vådt vejr, hvilket vil påvirke forskellige dele af landet i løbet af de kommende dage. Skydække har bredt sig over Danmark i løbet af natten, og det forventes, at der vil falde let regn i visse områder, især i morgen- og formiddagstimerne. Dette vejrskifte markerer starten på en række dage med grå og fugtig vejr.

Efter regnen vil mildere luft begynde at strømme ind over landet, hvilket vil medføre dannelse af dis og tåge mange steder. Sigtbarheden forventes at blive særligt dårlig i den sydlige del af Danmark, hvor forringede sigtforhold kan påvirke trafikken. Det anbefales derfor at følge nøje med i vejrudsigten, hvis man skal ud at færdes.

Temperaturene vil stige til mellem 4 og 8 grader, selvom det vil være lidt køligere i det nordjyske. Torsdag ventes at fortsætte med lignende vejrforhold – gråt, diset eller tåget vejr og perioder med regn. Fredagen byder på endnu en omgang regn fra vest, tiltagende vind fra sydvest og temperaturer, der mange steder kan nå op til 10-12 grader.

Denne vejrudsigt indebærer, at der vil være mere brug for regntøj og gummirøjsere end for den tunge vintergarderobe i denne uge.

Gårsdagens nedbør, sammen med den forventede nedbør i de kommende dage, tilfører ekstra vand til allerede fyldte åer og vandløb. Dette kan skabe problemer for udsatte områder, især langs vandløb og søer, samt i lavninger, hvor vand har tendens til at samle sig. Beboere i sådanne områder opfordres til at forberede sig på mulige oversvømmelser og følge myndighedernes anvisninger.