DGI’s bygning på Vingsted Skovvej 1 i Vejle Kommune er blevet købt af naboen, VINGSTED hotel & konferencecenter. Dermed kan DGI for alvor arbejde videre med planerne om at flytte tættere på Vejle by, og hotel og konferencecenteret får opfyldt en drøm om at udvide.

I 1993 fik DGI opført bygningen på Vingsted Skovvej 1 og har siden benyttet den som landskontor. DGI har ønsket at sælge bygningen i forbindelse med planerne om at flytte tættere på Vejle midtby og offentlig transport, og nu er en købsaftale faldet på plads.

Det bliver naboen, VINGSTED hotel & konferencecenter, der overtager DGI’s bygning.

– Vi er utrolig glade for, at den nye ejer af DGI’s bygning bliver VINGSTED hotel & konferencecenter. Som naboer er de på mange måder den helt oplagte køber af vores flotte bygning. Nu kan vi for alvor gå i gang med at arbejde med flytningen ind til Vejle by tæt på bl.a. den kollektive trafik, siger DGI’s administrerende direktør Jens Otto Størup.

Konferencecenteret kan udvide i den smukke natur

Marianne Kjerkegaard, der er administrerende direktør for VINGSTED hotel & konferencecenter, glæder sig til at kunne tilføje de 2800 kvadratmeter til aktiviteterne.

VINGSTED hotel & konferencecenter har haft et travlt 2022 og får med købet af DGI’s bygning mulighed for yderligere vækst, og ambitionen er at stå endnu skarpere i branchen af konferencecentre.

– Vores beliggenhed midt i smukke Vejle Ådal med Bindeballestien og bøgeskov sætter nogle begrænsninger med hensyn til at få tilladelse til at bygge til og bygge nyt, derfor er købet en enestående mulighed for at udvide, siger Marianne Kjerkegaard.

VINGSTED hotel & konferencecenter har i dag 187 værelser og er et af de få steder i Vejle-området, der kan tilbyde overnatning til ret store grupper. Den adm. dir. vil bruge tiden frem til overtagelsesdatoen til i samarbejde med arkitekter at lave en plan for, hvordan de nyerhvervede kvadratmeter udnyttes bedst muligt til gavn for stedets gæster, som alene i 2022 talte over 110.000 besøgende.

– Vi vil gerne kunne tilbyde inspirerende rammer, der er udover det sædvanlige neutrale mødelokale. Og vi tror på, at vores beliggenhed midt i den smukke natur kombineret med en arkitektur, der taler til sanserne, vil være til gavn for vores kunder, siger Marianne Kjerkegaard.

DGI lejer sig ind i en overgangsperiode

VINGSTED hotel & konferencecenter har haft en tinglyst forkøbsret til ejendommen Vingsted Skovvej 1, og den har de nu benyttet til at købe ejendommen i forbindelse med DGI’s ønsker om at sælge. Købssummen er 15,5 mio. kr.

VINGSTED hotel & konferencecenter overtog formelt bygningen ved årsskiftet, og i forbindelse med handlen er der indgået en lejeaftale, som sikrer, at DGI kan leje ejendommen frem til 31. december 2025.

DGI har forpligtiget sig til at leje ejendommen frem til 30. juni 2024.

DGI flytter tidligst i 2024

DGI har siden 2021 arbejdet med flytteplaner, herunder at finde en ny placering af landskontoret tættere på Vejle by. Og der er en god dialog med Vejle Kommune om potentielle muligheder.

– Vi kan tidligst flytte medio 2024, og det bliver naturligvis afgørende for flyttetidspunktet, at placering, faciliteter med videre egner sig til en størrelse som os. Vi har en god dialog med Vejle Kommune, men der er endnu ikke truffet nogen beslutning om placeringen af DGI. Det er også en mulighed, at vi må finde en midlertidig løsning, inden en ny placering er klar, siger Jens Otto Størup.

Ønsket om at flytte DGI’s landskontor skyldes blandt andet, at de ca. 175 medarbejdere i dag er fordelt på to matrikler, hvilket ikke er hensigtsmæssigt, ligesom der er behov for et mere fleksibelt kontormiljø. Desuden er der et stort ønske om, at landskontoret er tættere på Vejle Banegård og tilgængelig med offentlig transport.