Manchester United annoncerede lørdag, at den 20-årige danske landsholdsangriber Rasmus Højlund skifter til den engelske fodboldklub. Den lovende danske fodboldspiller, der tidligere har spillet for Atalanta i Italien, har underskrevet en langvarig aftale med Manchester United, der strækker sig frem til sommeren 2028 med mulighed for endnu et år.

På sin officielle Instagram-side delte Manchester United nyheden om Rasmus Højlunds ankomst, og opslaget modtog en enorm respons med over 400.000 likes. Rasmus Højlund, der har drømt om at spille for Manchester United siden han var en lille dreng, udtrykte da også sin utrolige stolthed over at realisere denne drøm i en pressemeddelelse på Manchester Uniteds officielle hjemmeside

– Det er ingen hemmelighed, at jeg har været fan af klubben, siden jeg var en lille dreng, og jeg har drømt om at gå ud på Old Trafford som Manchester United-spiller, siger Rasmus Højlund til hjemmesiden.

Højlund er begejstret for at spille sammen med verdensklassespillere, og er fast besluttet på at tilbagebetale den tiltro, klubben har vist ham. Klubbens fodbolddirektør, John Murtough, betegner Rasmus Højlund som et “exceptionelt talent” med tekniske og fysiske egenskaber, der placerer ham blandt de bedste spillere i verden på hans alder.

For knap halvandet år siden forlod Rasmus Højlund FC København for at få mere spilletid, og hans imponerende præstationer i Østrig på holdet Sturm Graz og senere i Atalanta i Italien har nu ført ham til Premier League, hvor han vil spille under cheftræner Erik ten Hag.

Den danske angriber blev præsenteret for sine nye fans på Old Trafford før en træningskamp mod RC Lens fra Frankrig, hvor han blev varmt modtaget. Med dette skifte til Manchester United bliver Rasmus Højlund holdkammerat med landsmanden Christian Eriksen, hvilket forventes at styrke samarbejdet på det danske landshold.

Landsholdstræner Kasper Hjulmand ønskede Rasmus Højlund tillykke med skiftet på sin twitter. Han ser det som et positivt bidrag til herrelandsholdet, da det er vigtigt at have spillere på det højeste niveau for at konkurrere med de største nationer.

Manchester United ser et enormt potentiale i Rasmus Højlund og har arbejdet hårdt og hurtigt for at sikre hans underskrift. Klubben er overbevist om, at han vil blomstre under Erik ten Hags ledelse, og bidrage til klubbens jagt på yderligere succes i den kommende sæson. Med dette skifte bliver Rasmus Højlund angiveligt den dyreste danske fodboldspiller nogensinde.