Danmark havde chancerne til at vinde mod England, men kampen endte 1-1.

Torsdagens opgør mod England i Frankfurt var en altafgørende kamp for begge hold. For England var en sejr ensbetydende med en billet til næste runde, hvilket ville sikre dem videre deltagelse i turneringen. På den anden side havde Danmark en gylden mulighed for at positionere sig fordelagtigt før den sidste gruppespilskamp mod Serbien, der skal spilles på tirsdag i næste uge. En dansk sejr ville give dem et solidt udgangspunkt og betydeligt forbedre deres chancer for at avancere i turneringen.

England lagde bedst fra land og fik hurtigt overtaget i kampen. Efter 18 minutter opstod der en fejl i det danske forsvar, hvor Victor Kristiansen overså et løb fra Kyle Walker. Denne fejl blev udnyttet til fulde af England, da bolden hurtigt blev spillet videre til den rutinerede angriber Harry Kane. Kane viste sin klasse og erfaring ved at omsætte chancen til mål, hvilket bragte England foran 1-0.

Efter Englands føringsmål tog Danmark kontrol over kampen og begyndte at dominere spillet. Danskerne skabte flere farlige chancer og nærmede sig flere gange en udligning. Det var efter 34 minutters spil, at Danmark fik deres velfortjente mål, da Morten Hjulmand hamrede et imponerende langskud i nettet og bragte stillingen til 1-1. Resten af halvlegen fortsatte det danske pres, hvor de lagde yderligere tryk på det engelske forsvar. Trods de mange forsøg lykkedes det dog ikke Danmark at få bolden i mål igen inden pausen.

https://www.philips.dk/c-m-so/tv

I anden halvleg fortsatte Danmarks dominans, hvor de styrede spillet og skabte flest farlige situationer. England havde dog en enkelt stor chance, da indskiftede Ollie Watkins blev spillet fri, men han formåede ikke at score. Resten af halvlegen var præget af dansk pres, hvor de flere gange var tæt på at bringe sig foran.

Pierre-Emile Højbjerg havde en af de største muligheder for Danmark, da han sendte et skud afsted, der var millimeter fra at gå i mål. Trods de mange chancer lykkedes det dog ikke Danmark at score igen, og kampen endte derfor 1-1.

Med det uafgjorte resultat har Danmark nu to point efter to kampe, mens England ligger bedre til med fire point for deres to spillede kampe. Dette resultat efterlader Danmark med gode muligheder, men også med et pres for at præstere i den sidste gruppespilskamp mod Serbien.

For at være sikker på videreavancement ved EM-slutrunden skal Danmark vinde mod Serbien i den sidste kamp, men det kan vise sig, at uafgjort kan være nok alt afhængigt af Sloveniens resultat mod England, der spilles samtidig med danskernes kamp.