Ugen starter med skarpe vinde og urolige skyer, hvilket lover udfordringer for landets togtrafik. Med DMI’s varsel om vind af stormstyrke både mandag og tirsdag har Banedanmark taget forberedelserne alvorligt. Rejsende opfordres stærkt til at konsultere Rejseplanen, før de begiver sig ud på deres togrejse.

Flere steder i landet forventes fjernbanetrafikken at blive påvirket. Afgangsfrekvensen vil i nogle områder blive reduceret, med et skift til timedrift der, hvor stormens virkning forudses at være mest intens.

I hovedstadsområdet, hvor S-togene zigzagger gennem byen, kan pendlere forvente en langsommere rejse. Togene vil køre med en hastighed på maksimalt 80 km/t hele mandagen. Men fra klokken 22 mandag aften og indtil tirsdag kl. 19 vil togenes tempo falde yderligere til 70 km/t. Således kan pendlere fra Hillerød til Køge forvente en forlænget rejsetid og potentielle ændringer i afgangstiderne.

Banedanmarks fokus er rettet mod at beskytte både passagerernes sikkerhed og togtrafikken. For at tage højde for dette, har de et beredskab klar til hurtigt at intervenere i tilfælde af skader forårsaget af stormen, såsom væltede træer eller beskadigede køreledninger.

Rejsende bør forberede sig på at navigere i en noget turbulent togtrafik i begyndelsen af ugen. Selvom stormen lover udfordringer, er Banedanmark opsat på at lede togtrafikken sikkert gennem dem.