I slutningen af februar 2023 blev jeg opstillet til Folketinget af Socialdemokratiet i Fredericia. Det har været en spændende rejse og personligt givende. Jeg har mødt mange nye mennesker fra alle dele af samfundet, blandet mig i nye debatter og skulle sætte mig ind i kampagnekulturen i det gamle arbejderparti.

Jeg har talt med arbejdere, pensionister, fagforeninger, virksomheder, og erhvervsliv, store offentlige arbejdspladser og passionerede mennesker fra det frivillige Danmark. Og jeg har fået henvendelser fra mennesker fra toppen af erhvervslivet, fra almindelige borgere og heldigvis også fra det glemte Danmark. Jeg har forsøgt at være synlig i min opstillingskreds og såmænd også udenfor kredsen. Og jeg har brugt rigtig mange timer, aftener og weekender på at snakke politik med alle der gad (og såmænd også nogen, der ikke gad).

Min baggrund er lidt anderledes end de fleste andre socialdemokratiske kandidater. Jeg er nemlig selvstændig erhvervsdrivende. Jeg ejer simpelthen et digitalt medie og er faktisk stolt over, at jeg har været med til at skabe en driftig virksomhed med dygtige kolleger. Og selv om jeg ikke ligefrem ser mig selv som en ondsindet kapitalist med høj hat og cigar, der udnytter det sultne proletariat, har jeg mødt folk fra venstrefløjen, der har undret sig over, hvordan jeg dog kan være socialdemokrat og være selvstændig erhvervsdrivende.

Men den mest overraskende negative reaktion har været fra lokale borgerlige kræfter, der virkelig er blevet virkelig sure over, at en selvstændig erhvervsdrivende tillader sig at springe ud som socialdemokrat med politiske ambitioner. Ud over at de forsøger at skræmme mine kunder væk under direkte henvisning til mit politiske engagement, får jeg underlige, anonyme mails og trusler om boykot af virksomheden. Mine (mange) børn modtager stikpiller og sære og upassende bemærkninger i løbet af dagligdagen – selv om jeg egentlig troede, at vi havde en aftale i det her land om, at børn og familier ikke er lovligt vildt på de politiske jagtmarker.

Til gengæld har det været dejligt at opleve opbakning fra rigtig mange gode folk fra erhvervslivet, både i Fredericia og i resten af Sydjylland. Måske endda fra nogen af dem, der oftest har støttet op om eller stemt på andre partier end Socialdemokratiet. Men de vil nemlig gerne bakke op om en socialdemokratisk kandidat, der på egen krop kender erhvervslivets behov og måde at tænke på. Og som tilmed forstår sin bys og regions udfordringer og DNA.

Det har også været fint at opleve opbakning fra folk, der tilhører andre partier, men som ønsker mig god vind som et kommende fredericiansk socialdemokratisk folketingsmedlem. Både politikere fra de konservative, DF og LA har der været både venlige og gode (og drillende) konkurrenter.

Reaktionerne på mit kandidatur får mig til at tro, at det er endnu mere meningsfuldt og vigtigt, at det politiske liv består af folk fra alle baggrunde. Jeg vil ikke bøje nakken for andre folks fordomme om, hvordan en rigtig socialdemokrat bør se ud. Jeg vil kæmpe for et ordentligt velfærdssamfund og for gode rammevilkår for erhvervslivet. På samme tid. Lev med det!!!

Og at det danske demokrati har – som der står i den gamle arbejdersang – ”Plads for os alle, plads for alle, der vil ”….Jeg tror også, at det har plads til mig.