De foreløbige resultater i denne runde i NordicBet Ligaen er gået FC Fredericias vej. Nu kan FC Fredericia fuldende det med selv at gøre deres arbejde mod Hillerød.

FC Fredericia blev med det uafgjorte resultat mellem Hillerød og Hobro skubbet under nedrykningsstregen, men set fra et helikoptermæssigt perspektiv var det et godt resultat. Hobro spillede sig ikke markant foran FC Fredericia, da de ikke vandt kampen, og samtidig fik Hillerød ikke slået et stort hul til fredericianerne. Dermed kan FC Fredericia blande Hillerød ind i nedrykningskampen, hvis sjællænderne sendes hjem med et nederlag.

Lørdag var der to kampe i NordicBet Ligaen, og i begge opgør var der bundhold impliceret. I Nørreskoven tog Vejle imod Fremad Amager, og der blev det til en sikker hjemmesejr på 4-1. Andet steds mødtes Hvidovre og Nykøbing, og som forventet sejrede klubben fra den københavnske vestegn. Nederlaget til Amager gør, at FC Fredericia med en sejr mod Hillerød igen vil være over nedrykningsstregen uanset resultatet i Hobros opgør mod Vendsyssel. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I efteråret lykkedes det blot FC Fredericia at vinde fire kampe i NordicBet Ligaen, og statistikken blev ikke synderligt forbedret i træningskampene. En enkelt sejr blev det til mod Næstved, mens det blev til uafgjort mod AaB, Middelfart, Young Boys og Vejle, samt nederlag mod Randers og Esbjerg. Bedømt ud fra resultaterne har det været en blandet landhandel for FC Fredericia, men værd at hæfte sig ved er, at der var gode præstationer i kampene efter, at transfervinduet var lukket i.

Sejren mod Næstved viste, at FC Fredericia er på rette vej, og at samarbejdet mellem Adam Jakobsen og Nicolai Brock-Madsen har potentiale til at blive godt. Mod Vejle kom Brock-Madsen på måltavlen, og så var det kun uskarphed, der gjorde, at FC Fredericia ikke fik scoret mod Esbjerg. I den periode, hvor FC Fredericia brugte a-kæden, var Esbjerg udspillet, men foran mål blev der brændt store chancer og så gav et tilfældigt straffespark vestjyderne sejren.

Skarpheden skal dermed findes frem for FC Fredericia. Skarpheden var også et tema i det omvendte opgør mellem Hillerød og fredericianerne,  der undervejs i det opgør blandt andet brændte straffespark. Efter en føring endte FC Fredericia med et tabe 2-1. Der skal andre boller på suppen for FC Fredericia, og med en række rutinerede forstærkninger i januars transfervindue, og længere tid til at spille en ny grundstamme sammen, er der grobund for det.

Lykkes det FC Fredericia at vinde søndagens opgør vil det være kronen på værket, på en weekend, som dermed vil være gået FC Fredericias vej.