Gregory Porter, en af jazzens mest populære stemmer, og dobbelt Grammy-vinder, giver koncert i Vejle Musikteater den 13. september i år. Det bliver en formidabel koncertaften fra øverste internationale soulede jazzhylde – og en sjælden oplevelse på dansk jord!

Gregory Porter er en af de mest succesfulde jazzsangere i verden. Han har vundet Grammy-prisen for Best Jazz Vocal Album hele to gange, og har spillet udsolgte koncerter i Royal Albert Hall.

Den 13. september kan danskerne helt unikt opleve verdensstjernen Gregory Porter i Store Sal i Vejle Musikteater – Danmarks smukkeste sal!

De fleste kender helt sikkert Gregory Porters varme og særegne barytonsoul- og jazzstemme. Porter slog for alvor igennem i 2010’erne med et særegen mix af netop jazz, soul og gospel. Verdensstjernen er fortjent blevet sammenlignet med sine store idoler Nat King Cole, Donny Hathaway og Stevie Wonder.

Om Gregory Porter
Gregory Porter blev født i Los Angeles i 1971, og voksede op i Bakersfield, Californien, hvor moderen var præst. Det var med inspiration i hendes pladesamling, at han faldt for Nat King Cole og lærte at efterligne ham.

Ud over et stort sangtalent, var Porter også en talentfuld atlet. I gymnasiet blev han belønnet med et fodboldstipendium til San Diego State University. En skulderskade betød dog at han måtte stoppe sportskarrieren.

Herefter flyttede Porter til Brooklyn, hvor han arbejdede som kok, samtidig med at han optrådte på lokale jazzklubber, og ikke mindst mødte saxofonisten, komponisten og pianisten Kamau Kenyatta.
Kenyatta blev hurtigt Porters mentor.

Porters første Grammy-nominering fik han allerede med debutalbummet “Water” fra 2010. Det blev nomineret til “Bedste Jazz Vokalalbum”. To år senere, i 2012, udgav han albummet “Be Good” som yderligere manifesterede Porters voksende og store talent.

Med sin tredje udgivelse “Liquid Spirit” i 2013, som tilmed udkom på det legendariske pladeselskab Blue Note, opnåede Porter stor berømmelse, og strøg ind på andenpladsen på jazz-hitlisterne. Han vandt tilmed en Grammy for “Bedste Jazz Vokalalbum”. Det blev også et af de mest streamede jazzalbummer nogensinde, med over 20 millioner streams.

Porters andet album på Blue Note, “Take Me to the Alley,” blev udgivet i 2016. Her manifesterede han sin medfødte evne til at transcendere genrer og sin brede publikumsappel. På albummet blandes soul, jazz samt funk med DJ-genren på helt unik bemærkelsesværdig vis.

I 2016 udgav Porter koncertalbummet “Live in Berlin”, og året efter, i 2017, udgav han albummet “Nat King Cole & Me”, som var en hyldest til sin store inspirationskilde, Nat King Cole. På udgivelsen er fx covers af nogle af Nat King Coles mest værdsatte klassikere, som “Smile” og “Mona Lisa.”