Borgerne i Fredericia og Vejle bør være opmærksomme på en ny type svindel, hvor personer, der udgiver sig for at være bankansatte, ringer op og forsøger at få fat i ofrenes kreditkortoplysninger og pinkoder. Sydøstjyllands Politi efterforsker to sådanne sager, hvor der er blevet hævet pengebeløb fra pårørendes konti.

Det første tilfælde i Fredericia fandt sted omkring kl. 17.41, hvor en person blev bedt om, at udlevere sit dankort og pinkode oplysninger. Et lignende tilfælde indtraf kl. 18.15. I begge situationer påstod den falske bankmand at komme fra Danske Bank og henvendte sig med påskud om sikkerhedsmæssige årsager.

Vagtchef Jørn Bystrup fra Sydøstjyllands Politi oplyser, at der indtil videre er blevet anholdt fire personer i forbindelse med efterforskningen. Flere fredericianere har også bemærket patruljevogne rundt omkring i byen. Det er dog endnu for tidligt at sige, om de anholdte har direkte forbindelse til svindelsagerne.

Politiet søger vidner og opfordrer alle til at være forsigtige, når de modtager opkald fra personer, der udgiver sig for at være bankansatte. Det er vigtigt ikke at udlevere personlige oplysninger, såsom kreditkortnummer og pinkode, over telefonen. I stedet bør man tage direkte kontakt til sin bank for at verificere oplysningerne.

Hvis du har været udsat for denne type svindel eller har yderligere oplysninger, opfordres du til at kontakte Sydøstjyllands Politi.