Tour de France’s 14. etape blev et sikkert spændingsfyldt opgør mellem to af cykelsportens største navne i øjeblikket: Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar. Men i sidste ende blev det INEOS-rytteren Carlos Rodriguez, der tog etapesejren, mens det samlede klassement blev yderligere presset.

Carlos Rodriguez kunne fejre karrierens første grand tour-etapesejr og blot den tredje professionelle sejr i alt, da han overraskende kørte først over målstregen på Tour de Frances 14. etape. Efter en intens duel mellem Vingegaard og Pogacar på dagens femte og sidste bjerg formåede den unge Ineos-spanier at indhente de to førerhåb inden nedkørslen mod mål. Her kørte Rodriguez væk og sikrede sig etapesejren.

I spurten om andenpladsen slog Pogacar dog Vingegaard, hvilket gav sloveneren to bonussekunder mere end danskeren. Men da Vingegaard tidligere på dagen havde indhentet tre bonussekunder mere end Pogacar på toppen af sidste stigning, endte den danske Jumbo-Visma-rytter med at udbygge sin føring med et enkelt sekund.

Efter etapen ligger situationen i det samlede klassement således, at Vingegaard fortsat har trøjen med et forspring på 10 sekunder ned til Pogacar. Tredjepladsen indtages af etapens vinder, Carlos Rodriguez, der dog er længere efter med en afstand på 4 minutter og 43 sekunder til den gule trøje.