Jonas Vingegaard har stort set sikret sin anden Tour de France-sejr på to år, medmindre uheldet skulle ramme på søndagens sidste etape til Paris. Den danske cykelrytter har vist enestående præstationer i årets løb, og hans store forspring var aldrig i fare under lørdagens sidste bjergetape.

Løbets sidste alpine udfordring blev vundet af Tadej Pogacar fra UAE Team Emirates, der fulgtes med Vingegaard til toppen af den sidste stigning. Pogacar lancerede et angreb, som Vingegaard let neutraliserede. Herefter fulgtes de to ryttere ad resten af vejen, uden yderligere angreb.

I spurten om etapesejren i Le Markstein var Pogacar som forventet hurtigst, mens Vingegaard sluttede på en tredjeplads, lige efter Felix Gall fra AG2R Citröen Team.

Med sin suveræne præstation har Vingegaard cementeret sin position som en af verdens bedste cykelryttere. Hans evne til at bevare roen og holde sine rivaler i skak under pres har været en nøglefaktor i hans succes i dette års Tour de France.

Nu står den danske cykelrytter med en fod på podiet i Paris, hvor han – medmindre uheldet skulle indtræffe – kan se frem til at vinde for andet år i træk.