Pernelle Jensen (V) fra Fredericia, står på tærsklen til en betydelig rolle i Region Syddanmark. Efter Stephanie Loses overgang til posten som økonomiminister, og Bo Libergrens nye formandstitel, er der åbnet en vigtig ledig plads, som Pernelle nu er udset til at fylde.

Venstres gruppe har peget på Pernelle Jensen som den nye formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen. Hendes indstilling til posten reflekterer den tillid og anerkendelse hun har opnået i sit parti. Jeg er enormt glad for, at gruppen viser mig den tillid, udtaler Pernelle Jensen, der ser frem til at fortsætte det vigtige arbejde, som Bo Libergren påbegyndte.

– Venstres gruppe peger på mig som formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen. Jeg er stolt. Bo Libergren har haft opgaven i lang tid. Han er en dygtig politiker, så jeg skal prøve at udfylde rollen efter ham på den bedst mulige måde, forklarer Pernelle Jensen.

Jensens tidligere erfaring som vikar for denne position har givet hende værdifuld indsigt og forberedelse til de udfordringer og muligheder, der ligger i denne rolle. Hendes fokus vil være på den nære sundhed uden for psykiatri og sygehuse, herunder arbejdet med læger, sundhedshuse og samarbejde med kommunerne. – Det er en borgernær opgave, så jeg glæder mig til opgaven, siger hun og uddyber:

– Jeg har tidligere fungeret som vikar på denne position, hvilket var utroligt spændende og givende. Det indebærer at tackle forskelligartede og vigtige dagsordener. Vores arbejde fokuserer på den nære sundhed uden for psykiatrien og sygehusene, herunder arbejdet med praktiserende læger, sundhedshuse og samarbejde med kommunerne. Det er et område, der er både spændende og afgørende vigtigt. Det er en opgave tæt på borgerne, og jeg ser med stor entusiasme frem til at påtage mig denne rolle.

Et centralt punkt i hendes kommende arbejde vil være lægevagten, et område hun allerede har beskæftiget sig med i sin tid som vikar. Hendes vision er at sikre en fortsættelse af regionens budget, hvor der ikke er lagt op til besparelser på den nære sundhed. Pernelle Jensen er også en stærk fortaler for sundhedshuse, et fokusområde hun agter at fremme yderligere.

– Lægevagten repræsenterer en af de større opgaver. Den har allerede været en væsentlig del af mit arbejde tidligere i år, da jeg vikarierede. Dens betydning vil fortsætte, især når vi overtager nattetjenesten fra PLO. Med hensyn til vores regionale budget har vi sikret, at der ikke foretages besparelser på den nære sundhed i Region Syddanmark. Det er essentielt at tilbyde en række borgernære sundhedstilbud. Jeg har været en stærk fortaler for sundhedshusene, og det vil fortsat være et primært fokusområde for mig. Denne tilgang er allerede et centralt element i udvalgets arbejde. Jeg agter at videreføre Bos stil og prioritere et effektivt samarbejde med de forskellige aktører, hvilket jeg vil fortsætte med at udvikle, siger Jensen.

Med sin baggrund i kommunalpolitik bringer Jensen en unik perspektiv og forståelse for, hvordan regionale beslutninger påvirker kommunerne og borgerne lokalt. Hendes erfaring fra byrådet i Fredericia vil være en styrke i hendes arbejde i Regionsrådet.

– Med min baggrund i kommunalpolitik har jeg fået indsigt i mulighederne for tættere samarbejde mellem forskellige aktører. At bringe denne viden fra byrådet ind i Regionsrådet har været yderst gavnligt og omvendt. Det har givet mig et unikt perspektiv på, hvordan beslutninger påvirker de enkelte kommuner og borgerne i de forskellige byer. Denne erfaring har vist sig at være en betydelig styrke i mit arbejde, slutter Pernelle Jensen.