Vejle Boldklub kunne søndag have spillet sig over nedrykningsstregen. Muligheden glippede, men med Lyngbys nuværende forfatning er der håb forude i Nørreskoven.

Vejle har én mission for forårssæsonen: Overlevelse. Pt. er der et point, der skiller dem fra det mål, og med i alt 11 kampe, de ti mod direkte konkurrenter i bund-6 i nedrykningsspillet, er det ikke urealistisk, at vejleenserne får kæmpet sig op på den anden side af nedrykningstregen.

I den henseende har Vejle en stor fordel. Deres målscorer er markant bedre end de fleste af de øvrige hold. Vejle har sæsonen igennem været stabile defensivt og har derfor ikke indkasseret store nederlag. Det betyder, at de kun har lukket 23 mål ind i 21 kampe, men til gengæld kniber det med at putte bolden i kassen, da det blot er blevet til 19 mål i 21 kampe. Altså under et mål pr. kamp.

Til gengæld kan Vejle hæfte sig ved, at de i forårets første fire kampe har fået skrabet fem point sammen, og de er alle mod hold i top-6. I sidste spillerunde i grundspillet venter der en kamp mod FC Midtjylland, og der kan vejleenserne ikke forvente point, men så snart nedrykningsspillet går i gang, kan Vejle måle sig med alle holdene.

Sæsonen har vist, at Vejle kan lukke af defensivt, og derfor vil det i mange tilfælde blot kræve et enkelt mål for at få en sejr i hus. I to ud af fire kampe i foråret har Vejle spillet til nul, og det er ikke utopi, at Vejle ville kunne holde samme snit i nedrykningsspillet.

Ser man samtidig på, at Lyngby er i en ringe forfatning, og der venter to indbyrdes opgør mod dem, så lysner det i Nørreskoven. På den anden side er Hvidovre på sidstepladsen vågnet lidt op til dåd og har hentet fire point i fire kampe, men det virker urealistisk, at Hvidovre skal gå forbi to hold i tabellen, hvor de har ni point op til overlevelse og en markant dårligere målscorer end alle holdene.

Vejle derimod skal sørge for at være knivskarpe i de to dueller, der venter mod Lyngby i nedrykningsspillet, og sørge for, at de som minimum vinder det ene af de indbyrdes opgør mod de kongeblå og spiller uafgjort i det andet indbyrdes møde. Foruden kampene mod Lyngby, hvor Vejle skal hente point, er det heller ikke utopi, at Vejle kan gøre kunst mod Hvidovre, og skulle der falde bonuspoint af mod de øvrige hold, hvilket ikke er urealistisk, så ser Vejles chancer for overlevelse gode ud, selvom de søndag tabte til OB.