Efter tre uafgjorte kampe i træk og et skrumpende forspring i oprykningsspillet, fandt Vejle endelig tilbage til vinderformen søndag i kampen mod FC Helsingør. Vejles spillere leverede en solid præstation, som sikrede dem en 2-1 sejr og en bedre placering i tabellen.

Kampen startede godt for Vejle, da German Onugkha bragte holdet foran 1-0 efter kun seks minutters spil, med Kristian Kirkegaard som oplægger. Kort tid efter fordoblede Arbnor Mucolli føringen til 2-0, hvilket skabte glæde og optimisme på Vejle Stadion.

Vejle formåede dog ikke at lukke kampen helt, og FC Helsingør fik reduceret til 2-1 ved Callum McCowatt med 13 minutter tilbage af kampen. Alligevel holdt Vejle stand og sikrede sejren.

Sejren betyder, at Vejle nu er fire point foran Hvidovre på andenpladsen og har et forspring på 11 point til Sønderjyske på tredjepladsen, som ikke giver adgang til oprykning.

Kristian Kirkegaard udtalte efter kampen:

– Vi breder spillet godt ud ved det første mål og søger dybden, som vi har talt om, og så kan jeg se, at der er plads til German (Onugkha, red.) på et lille cutback, og så sparkede han den sikkert i mål. Det var fedt at se, at opspil fra træningsbanen blev overført til kamp.

Kirkegaard pointerede dog også, at holdet burde have lukket kampen tidligere:

– Vi skal lukke kampen på de chancer vi, inklusiv mig selv, har især i løbet af 2. halvleg. Når vi ikke gør det, så ligger kampen og kan tippe, hvis de reducerer, og det gør de så med et lille kvarter igen, men der burde aldrig have været spænding, for vi skal lukke den langt tidligere.

Med denne sejr får Vejle fornyet optimisme og et godt udgangspunkt for at fortsætte kampen om oprykning.