Thomas Gundelund blev skadet under en almindelig tackling i 81. minut af pokalkvartfinalen på Vejle Stadion mod F.C. København den 6. april. Han måtte forlade banen kort tid efter episoden.

I de sidste uger har Vejle Boldklubs sundhedsstab, inklusive klubbens læger og eksterne specialister, vurderet skadens omfang. På Thomas Gundelunds ønske offentliggøres oplysningerne om skaden i overensstemmelse med strategien og vigtige spillerhensyn vedrørende persondata.

Thomas Gundelund har pådraget sig en skade på det bagerste korsbånd i højre knæ. Som følge af skaden vil han ikke kunne spille for Vejle Boldklub i de næste seks måneder.

Vejle Boldklubs sundhedsstab har i samarbejde med eksterne specialister vurderet skadens omfang. Det beskadigede korsbånd i højre knæ behandles i øjeblikket med et behandlingsforløb, der undgår operation.

Asger Pedersen, sundhedschef i Vejle Boldklub, udtaler:

– Det er vigtigt, at Thomas’ knæ får den nødvendige hvile efter slaget, og derfor skal han bære en jack-skinne for at sikre stabilitet i knæleddet. Efterfølgende vil han begynde næste fase af sin genoptræning, som vil blive overvåget og styret af klubbens sundhedsstab.

– Det er positivt, at Thomas i første omgang undgår operation, da det vil forkorte skadesperioden. Hvis en operation senere viser sig nødvendig, vil tidshorisonten for skaden ændre sig. Men alt i alt er jeg optimistisk på Thomas’ vegne.

Det er vigtigt for både spilleren og klubben at følge det nøje planlagte genoptræningsforløb og håndtere situationen med omhu. Det er Vejles håb, at Gundelund vil kunne undgå operation og vende tilbage til spillet i topform, så han igen kan bidrage til klubbens succes.