Finn Schousboe er en markant skikkelse i erhvervsmiljøet i Fredericia. Som frontfigur for Crossbridge Energy er han meget i fokus, men hvem er personen Finn? Det har AVISEN taget en snak med ham om.

Finn Schousboe, 47-årig general manager for Crossbridge Energy, har sin oprindelse i Gamborg. Han fik stillingen som general manager hos Crossbridge Energy i juli 2021, men havde været en del af virksomheden længe før det. Hans tidligere positioner omfatter forretningsleder og forretningsudviklingschef hos A/S Dansk Shell, samt en periode hos Novo Nordisk.

Crossbridge Energy Fredericia, Finn Schousboe. Foto: AVISEN

Finn Schousboe har en specialiseret uddannelse inden for skov- og landskabsøkonomi. Hans titel cand. silv., eller M.Sc. i Forestry Planning and Resource Administration på engelsk, indikerer, at han er dygtig i forvaltning og planlægning af skovbrug og landskaber. Denne uddannelse omfatter aspekter af biologi, økonomi, planlægning, jura og politik. Ydermere har Finn fokuseret på “strategiske muligheder”, hvilket indebærer at udvikle og vurdere strategier for at optimere driften og beskyttelsen af skove og landskaber.

Men det er ikke kun på erhvervsfronten, Schousboe har noget at byde på. Han er også en engageret familiemand, far til tre og gift med en læge, som arbejder på de mest usædvanlige tidspunkter i døgnet. Hun er gynækolog og fødselslæge i Esbjerg, hvilket betyder, at Schouesboe ofte står for den familiære logistik.

– Når min kone har vagt, er jeg her, og jeg er mere fleksibel, fortæller han og fortsætter:

– Jeg er heldig, at jeg har et job, hvor jeg har muligheden for at være mere fleksibel, takket være moderne teknologi. Vi kan deltage i møder, selvom vi ikke fysisk er til stede, og det gælder også for mig, siger Schousboe med henvisning til eksempelvis Teams-møder.

Schouesboe er også meget opmærksom på sine medarbejderes behov og forsøger at give plads til, at de kan balancere arbejds- og familieliv.

– Jeg gør en dyd ud af at ringe ind til møder ind imellem, for at signalere at det er okay at være hjemme og måske sidde med lille Laura på skødet, siger han.

Han indrømmer, at han har det privilegium, at han ofte kan aflevere sine børn om morgenen.

– Når det er min tur, så gør jeg det 3-4 dage om ugen. Jeg kommer her lidt over 8, fordi jeg kan nå at aflevere børnene og have den der gode morgenstund, før min kone skal på arbejde. Jeg elsker de morgener med ungerne, de er så skønne, siger Finn Schousboe.

Men selv når arbejdsdagen starter, går han ikke bare direkte til sit kontor. Han går rundt og siger godmorgen til så mange som muligt.

– Jeg prøver at komme meget rundt. Selvfølgelig kan jeg ikke nå at se alle hver dag, mange er ude i felten. Men jeg prøver.

Sådan lyder ordene fra Finn Schousboe, der står i spidsen for en af de virksomheder, som har stor betydning for Fredericia.

Crossbridge Energy A/S har en markant betydning for Fredericia, både økonomisk og kulturelt. De står for en betydelig del af byens industrielle output, hvilket ikke kun skaber arbejdspladser, men også stimulerer lokaløkonomien på mange forskellige måder. Desuden bidrager deres eksport via havneterminalen til at understøtte byens status som et vigtigt handels- og transportknudepunkt.

Derudover har Crossbridge Energy en enorm indflydelse på byens energiforsyning. Som Danmarks største leverandør af overskudsvarme til fjernvarme spiller de en afgørende rolle i opvarmningen af mange hjem i Fredericia og omegn.

Endelig er Crossbridge Energy også en leder i overgangen til grønnere energiløsninger i Fredericia og resten af Danmark. Deres arbejde med at udvikle mere energieffektive metoder og deres investering i biobrændstof teknologier gør dem til en frontløber inden for bæredygtig energiproduktion. Dette sender et stærkt signal til resten af erhvervslivet i byen og styrker Fredericias position som en innovativ og bæredygtig by.