En 27-årig og en 32-årig, begge fra Vejle, blev ved Retten i Kolding idømt henholdsvis 6 år og 4 år og 6 måneders fængsel for i perioden efteråret 2022 og frem til slut februar 2023 at have begået en længere række af lovovertrædelser.

De to mænd var tiltalt for at have været i besiddelse af euforiserende stoffer, herunder 1 kilo amfetamin samt 70 gram kokain. Den 27-årige blev også dømt for besiddelse af yderligere ca. 82 gram kokain med henblik på videreoverdragelse. De to mænd blev ligeledes dømt for at have været i besiddelse af mindre mængder narkotika til eget brug, samt dømt for sammen at have skaffet sig 50.000 kr. i eftergjorte/falske sedler, som de efterfølgende havde brugt som betalingsmiddel.

Begge mænd var også tiltalt for hæleri ved i efteråret 2022 at have været i besiddelse og hjulpet med afhændelsen af 30 stjålne designerstole til en værdi på over 100.000 kr., som senere blev solgt videre.

Den 27-årige var også tiltalt for at have forsøgt at skaffe yderligere 100.000 kr. i falske sedler – hvilket mislykkedes, da han forinden blev anholdt af politiet. Ligesom han blev dømt for tyveri, trusler, hærværk samt besiddelse af en peberspray.

En fremadrettet efterforskning

Det var på baggrund af en fremadrettet efterforskning, som Sydøstjyllands Politi gennemførte i februar 2023, der førte til opklaringen samt anholdelsen af de to nu dømte mænd. Efterforskningen var rettet mod den ene af de tiltalte, som var mistænkt for narkotika-kriminalitet i Vejle-området.

Det store efterforskningsarbejde resulterede i, at Sydøstjyllands Politi ultimo februar 2023 kunne foretage anholdelse og fremstille de to mænd i grundlovsforhør. Den 27-årige blev den 23. februar 2023 fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet for trusler. Den efterfølgende dag – den 24. februar 2023, blev han sammen med den 32-årige fremstillet og varetægtsfængslet for pengefalsk. De tiltalte har siddet varetægtsfængslet lige siden.

Dommen

Ved Retten i Kolding blev den 27-årige mand idømt 6 års ubetinget fængsel og den 32-årige mand blev idømt 4 år og 6 måneders ubetinget fængsel.

Den 27-årige ankede dommen med påstand om frifindelse i det ikke erkendte omfang, mens den 32-årige modtog dommen. Begge var indforstået med fortsat varetægtsfængsling.

For Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte specialanklager Søs Bløcher.