I en propfyldt Smidstrup Hallen blev det lokale håndboldhold, Smidstrup-Skærup Håndbold, torsdag aften hyldet, da de spillede sæsonens sidste kamp mod HF Midtfyn, som blev sendt hjem med et nederlag på 31-29.

Der kunne ikke proppes mere ind i Smidstrup Hallen. Alle siddepladser var besat, og flere havde taget opstilling bag det ene mål for at stå op. På Smidstrup-Skærups hold har de fleste af spillerne dog spillet på større adresser. Fælles for en del af spillerne er, at de har en fortid i Fredericia Håndboldklub og Middelfart.

Blandt andet var Patrick Ravn, Chris Bust og Christian Johansen med til at skyde FHK op igennem rækkerne, da holdet var nede at vende i Jyllandsserien grundet konkurs. Smidstrup-Skærup trænes også af en velkendt person i Fredericia-kredse, nemlig Daniel Sandbye. Ingen af de nævnte var dog den mest kendte person i hallen, det var derimod topdommer Per Olesen, der til undertegnede konstaterede: “Er det her verdenspressen?”

I røg og damp løb både Smidstrup-Skærup og Midtfyn på banen, og fra den engagerede speaker var der præsentation af de to hold, inden kampen kunne gå i gang. Der tegnede sig hurtigt et billede af, at de to hold skulle holde igen med bemærkninger til dommerparret Keld Jensen og Arne Mikkelsen, der var meget nærtagende. En Smidstrup-spiller blev væltet omkuld i en kontra. Hele hallen råbte efter en to-minutters udvisning til Midtfyn, fløjten forblev tavs. I stedet kom der en kraftig henstilling til Sandbye på Smidstrup-bænken.

Stillingen viste 5-5 efter ni minutter. Det viste sig at blive et billede af, at ingen af de to holds forsvar og målmænd for alvor fik fat. Alligevel lykkedes det Midtfyn at trække fra, men det var grundet upræcise afslutninger fra Smidstrup, som røg ved siden af mål. Samtidig blev boldene ved med at pive ind bag Mathias Skarby, som efter omkring 20 minutters spil blev erstattet af Vincent Hvenegaard. Hvenegaard hev et par redninger op af ærmet, og samtidig blev der fra Daniel Sandbye kommanderet 5:1-forsvar. Det gjorde, at hjemmeholdet fik udlignet til 13-13 efter at have været bagud med et par stykker.

Frem mod pausen kunne ingen af de to hold slå et forspring. I stedet kunne Smidstrup notere sig, at indskiftningen af Mikkel Skov på stregen havde haft effekt, da han gav plads til bagspillerne. Samtidig bød den indskiftede Simon Rasmussen sig til med langskudsmål, der bragte hjemmeholdet på omgangshøjde med de midtfynske gæster, der kunne notere, at stillingen var 15-15 ved pausen.

I løbet af anden halvleg blev der skudt hul på Vincent Hvenegaard i Smidstrup-målet. Samtidig havde Midtfyn ualmindelig nemt ved at komme frem til scoringer, da de pressede på ved hurtigmidte og fik høvlet bolden i kassen før Smidstrup havde nået at etablere sig forsvarsmæssigt. Det gav en føring til gæsterne på 19-17 efter 35 minutter.

Stille og roligt åd Smidstrup sig dog ind i kampen igen. Særligt Skov på stregen var vigtig i den henseende, da han trak en del straffekast, som Smidstrup, bortset fra et enkelt brændt af Frederik Renneberg-Larsen, blev eksekveret sikkert af både Chris Bust og Lasse Frödin. Udligningen kom til 21-21, og ved 26-24 med otte minutter igen, lignede det, at Smidstrup ville slå det afgørende hul, men det skete ikke. Jonas Schou havde bragt et par langskud i mål og gjorde en forskel for Smidstrup i den fase. Midtfyn lagde sig ikke ned.

Der blev drama til det sidste. Mathias Skarby kom tilbage i målet, og med store redninger på helt frie chancer endte han med at spille en hovedrolle, men det blev ikke uden at en episode med Lasse Frödin og Midtfyns bænk var ved at stjæle fokus. Frödin var ved at ryge i karambolage med Midtfyns træner, Daniel Mortensen, over en hændelse på banen, som dommerne ikke så. Frödin blev holdt væk af holdkammerater, og det samme med Mortensen, som blev holdt tilbage af sit eget hold.

På banen holdt Smidstrup hovedet koldt, og via store redninger fra Skarby kunne hjemmeholdet notere sig en sejr på 31-29, der i det store billede ikke har betydning for noget, men som gør, at Smidstrup ender på førstepladsen i Danmarksserien efter en ombrydning med et forspring på ti point ned til netop HF Midtfyn.

Da det var sæsonens sidste kamp for Smidstrup-Skærup, skulle de hyldes. Champagnen, guldhatte og konfetti blev fundet frem, og en anekdote fra en tidligere oprykning blev genfortalt. Her blev det fortalt, at GF Forsikring var gået med til et sponsorat, da de mente, at de kunne overbevise de unge knægte om, at de skulle ud at låne penge til boliger. Det endte dog med, at da holdet var samlet med GF Forsikring, spurgte spillerne i stedet om lån til alt fra en scooter til en tatovering.

Forude for Smidstrup-Skærup venter nu en ny tilværelse for dem i 3. division, der i Jylland er delt op i fire puljer. Her kan Smidstrup-Skærup formentlig se frem til at havne i en pulje, hvor der er hold fra Trekantområdet, det sydlige Jylland og Fyn.