Lørdag var sidste gang, at FC Fredericia skulle i aktion inden det er alvor om en uges tid i NordicBet Ligaen mod Hillerød. Det var en todelt kamp med en halvleg mod både Vejle Boldklub og Esbjerg fB, og af positive ting kan fredericianerne tage med, at Nicolai Brock-Madsen fik scoret. Til gengæld manglede andre af FC Fredericia-spillerne skarphed foran kassen.

Den nye kunstgræsbane dannede rammen om en lille træningsturnering mellem FC Fredericia, Vejle Boldklub og Esbjerg fB, der skulle duellere mod hinanden i en halvleg.

For FC Fredericias vedkommende måtte man helt se bort fra Anders Holvad, men meldingen går på, at der blot er tale om en mindre skavank og han er tilbage i træning igen i starten af næste uge. Derfor var der ingen grund til at tage nogen chancer med en uges tid før premieren til forårssæsonen, hvor FC Fredericia får brug for alle de spillere de har til rådighed i bestræbelserne på at undgå nedrykning.

I hele kampen mod Vejle spillede noget, der godt kunne ligne en start 11’er til første kamp mod Hillerød. Opstillingen bestod af følgende:

Valdemar Birksø
Oliver Olsen – Jesper Juelsgård – Erik Nissen
Nicklas Røjkjær – Simon Bækgård – Valance Nambishi – Frederik Christensen
Adam Jakobsen – Nicolai Brock-Madsen – Frederik Carstensen

Enkelte positioner kan der være lidt tvivl om. Eksempelvis kan Jeppe Brinch og eller Jeppe Gertsen været i spil til en plads i midterforsvaret. På midtbanen kan Mikkel Wohlgemuth muligvis komme i spil, men bedømt ud fra dagens opgør er der stor sandsynlighed for, at de resterende spillere starter inde mod Hillerød.

Selvom Nicolaj Ritter er kommet tilbage fra en skade, og burde være en starter under normale omstændigheder, og Daniel Johansen er kommet til, ligner Frederik Christensen en spiller, der tager kampen op mod de to. Christensen efterlod et solidt indtryk i de omkring 70 minutter han spillede, og da Ritter så knap så heldig ud i en situation, da han kom på banen, vil Christensen trække det længste strå bedømt ud fra dagens opgør.

I kampen mellem FC Fredericia og Vejle var der ikke meget at skrive hjem om. Lidt ud af det blå kom vejlenserne i front efter fem minutter i forbindelse med et hjørnespark, som Arbnor Mucolli smækkede ind i feltet og helt upresset steg Oliver Provstgaad til vejrs og sendte Vejle i front.

Efterfølgende var der langt mellem chancerne. Ingen af holdene skabte noget, og det mindede mest af alt om et hundeslagsmål midt inde på banen, da der blev gået hårdt til den. Bedst som det lignede, at Vejle ville vinde opgøret, viste Nicolai Brock-Madsen hvorfor han er hentet til FC Fredericia på en lejeaftale. Han kom først på en løs bold, og selvom Vejles keeper appellerede for frispark, blev det ikke dømt. Brock-Madsen fik derfor udlignet til 1-1, der blev kampens resultat.

Til kampen mod Esbjerg foretog FC Fredericia sig fra start en enkelt ændring. Nambishi forlod banen, og det gav plads til Jeppe Brinch. Det betød, at Røjkjær rykkede ind centralt på midtbanen, og at Oliver Olsen tog sig af wingbacken, som han burde finde mere naturlig end Røjkjær.

Fra start var det én stor FC Fredericia-dominans. Allerede efter tre minutterr blev Adam Jakobsen sendt i dybden, men der blev trukket i nødbremsen på ham. Normalt ville den situation have givet direkte rødt kort, men Esbjerg-spilleren, der begik frisparket, nøjes med at få gult kort.

Det efterfølgende frispark sparkede Røjkjær direkte i muren, men efter ni minutter burde FC Fredericia være kommet i front. Frederik Carstensen gjorde, hvad der passede ham offensivt. Med et hurtigt antrit var han slet ikke til at styre. Denne gang blev han spillet fri i feltet, men i fri position sparkede han bolden langt over mål og om i et buskads.

Omkring halvvejs inde i opgøret skiftede FC Fredericia-træner næsten hele holdet ud. De eneste, der blev på banen fra starten af kampen, var Valdemar Birksø, Jeppe Brinch og Nicklas Røjkjær. De kunne se, at Nicolaj Ritter med ti minutters tid igen gik galt i byen. Han mistimede en ufarlig bold, og så fik en Esbjerg-spiller bolden. Efterfølgende blev han nedlagt i straffesparksfeltet. Fra de 11 meter var Bardhec Bytyqi sikkerheden selv, og det mål sikrede Esbjerg sejren i opgøret.

Forud for forårspremieren den 19. februar skal FC Fredericia finde mere skarphed frem foran mål. Opgøret mod Esbjerg var et, hvor fredericianerne med skarphed, havde fået netmaskerne til at blafre flere gange, og med et forår, hvor der kæmpes for livet i NordicBet Ligaen, er der ikke råd til at mangle skarphed, når det gælder. Til gengæld kan FC Fredericia hæfte sig ved, at Nicolai Brock-Madsen viste, at han ved, hvor målet står, og scorede på det ene skud han havde på mål.