Selected Car Groups seneste regnskabsår har været præget af fusionen mellem Selected Car Group og Solid Leasing og integrationen af nye medarbejdere, flere virksomhedsopkøb, nye ledelsesposter og en kraftigt styrket ny bestyrelse. Alt sammen med ét samlet mål: Vækst, hvilket er lykkedes med et rekordstort resultat før skat på DKK 30,5 millioner.

Den familieejede bilgruppe Selected Car Group leverer et stærkt resultat før skat på 30,5 millioner kr. og en omsætning på 2,6 milliarder kr. Selskabet, der opererer inden for leasing, investering samt køb og salg af sports-, luksus- og premiumbiler, har i et udfordrende og volatilt år i høj grad lykkedes med sin vækst gennem fusion, virksomhedsopkøb og et højt fokus på udviklingen af back-office-funktionerne.

Årets resultat er til dels en kulmination på fusionen mellem Solid Leasing og Selected Car Group. Et tiltag som konsoliderede forretningen til Danmarks ubetinget største i sports- og luksussegmentet. Samtidig har årets opkøb af Holden Car Group GmbH og DC Workshop styrket Selected Car Groups ambitioner om at internationalisere og forstærke bilhusets position. En position som opkøbene af A-Leasing og CC-Cars i maj 2023, kort efter regnskabsårets afslutning, også befæster.

– Årets vigtigste opgave lå også klar som den første, nemlig fusionen mellem det Lars Larsen Group-ejede Solid Leasing og Selected Car Group. En fusion som blev endeligt godkendt i maj 2022. Denne fusion har været en milepæl for bilgruppens udvikling og har givet endnu et markant løft af vores netværk og samlede kompetencer, siger Ulrik Larsen, CEO for Selected Car Group.

Med fusionen har et højt fokus på sparring og udvikling på tværs af ledelsesgruppen også været medvirkende til, af Selected Car Group i dag står stærkt. Det tætte samarbejde er derfor fortsat i fokus i takt med, at bilgruppen vækster og udvikler sig.

Tæt samarbejde styrker forretningen

Selected Car Groups kommercielle direktør, Jens Christian Tangbæk, som tiltrådte stillingen for to år siden og kommer med en baggrund i Danske Bank og en stor passion for biler, er også begejstret for udviklingen, som stiller høje krav til både ledelse og organisation.

– Fusionen, opkøbene og et benhårdt fokus på international tilstedeværelse betyder, at vores forudsætninger for at udvikle forretningen og dermed møde vores kunders ønsker til deres drømmebil konstant bliver bedre, siger Jens Christian Tangbæk, CCO i Selected Car Group og uddyber:

– Vores vision for Selected Car Group er fortsat vækst som grundpræmis for en sund og stabil udvikling af forretningen. I den henseende støtter vi os til vores femårs-strategi, Growth by Passion, samt et fokus på teamwork. Jeg er sikker på, at det er bredden af vores kompetencer i organisationen, der er afgørende for vores succes.

I forlængelse af fusionen mellem Solid Leasing og Selected Car Group tiltrådte desuden CIO Mads Lysdahl Simonsen som en del af ledelsesgruppen. Her har han bidraget med en stærk integration af de to organisationer, og samtidig sikret en gnidningsløs overgang for både kunder og ansatte.

Selected Car Group har på blot fem år øget sin omsætning med mere end 1300 procent og i samme periode firedoblet bundlinjen. Bilgruppen står fra juni 2023 med knap 7.000 biler i premium-, luksus- og sportssegmentet på kontrakt, seks lokationer fordelt i hele Danmark samt én i Tyskland og flere end 120 medarbejdere.

Ordentlighed giver sikkerhed til kunderne

Med kraftigt øgede krav til leasingbranchen om dokumentation og compliance i forbindelse med hvidvask, GDPR, og i særdeleshed også den nye kreditaftalelov, som trådte i kraft i efteråret 2021, er vækst nødvendig. At kunne efterleve den krævede compliance kræver blandt andet et stærkt back-office med specialistkompetencer og fokus.

Selected Car Group har altid prioriteret at uddanne medarbejdere, og har investeret et stort millionbeløb i at udvikle både IT-platforme og processer. Dette sikrer, at bilgruppen fortsat opretholder en høj standard og altid opererer efter best practice.

– Vi betragter en høj standard af compliance som en konkurrencemæssig fordel, der skaber en tryghed og tillid ved kunderne. Derfor har vi satset stort her og lagt en masse energi og kræfter i at udvikle de rette systemer, så vi til stadighed er fuldt compliant, siger Jens Christian Tangbæk og tilføjer:

– I år har i særdeleshed været uforudsigeligt for mange forbrugere, og til trods for markant øgede omkostninger i forbindelse med blandt andet rentestigningerne, så har vi selv valgt at absorbere de tab på vores kunders vegne. Den grad af fairness og fokus på forudsigelighed overfor vores kunder mener vi er medvirkende til, at vi har en utrolig høj gentegningsrate på over 90 procent. Det er vi både ydmyge og stolte over.

For fremadrettet at styre væksten hos Selected Car Group har selskabet også i dette regnskabsår ansat sin første CFO, Dennis Vestergaard Hansen. Han tiltrådte fra 1. juni 2022 og har været en ledende figur i den fortsatte professionalisering af organisationen med særlig fokus på compliance. Sammen med ny CFO er der også blevet tilført nye, stærke kræfter til bestyrelsen i kraft af Ulrik Nødgaard, CEO i Finans Danmark, Thomas Heltborg Juul, professionelt bestyrelsesmedlem, Carsten Iversen, CFO i Lars Larsen Group, og CEO i Selfinvest, Mikkel Hammershøj, som blev ny bestyrelsesformand, foruden Jacob Brunsborg og Torben Østergaard-Nielsen.