De ansatte i Vejle Musikteater kan tage på en velfortjent sommerferie i år. Musikteatret runder nemlig første halvår af med en billetsalgsfremgang på 75 procent.

Hvor flere spillesteder og teatre, i følge flere medier i år, har svært ved at sælge billetter, så oplever Vejle Musikteater lige nu at gæsterne nærmest strømmer i musikteatret. Her runder man fx første halvår af 2023 med en billetsalgsfremgang på 75 procent, når der sammenlignes med første halvår af 2019, som var seneste normale billetsalgsperiode før corona

Hermed er de positive salgstakter, som musikteatret så spiren af i 2022, slået igennem i 2023. I hele 2022 oplevede musikteatret til sammenligning en billetsalgsfremgang på 20 procent.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

– Vi oplever lige nu en glædelig fremgang i billetsalget. Det er som om at gæsterne hungrer efter at komme ud og opleve kultur. Vi kan se, at vores strategiske musicalsatsning nu bærer frugt. De store klassiske, men også de nye, musicalproduktioner er blandt de bedst bedst sælgende arrangementer. Det trækker samtidig en masse gæster ind på vores hjemmeside, hvor de så præsenteres for og køber nogle af alle de andre dejlige oplevelser, som vi har på hylderne. Det har en positiv afsmittende effekt på det totale salg.

Et nærmere kig i salgstallene viser også, at det er musicaltitler, som Grease, Dirty Dancing og Moulin Rouge, der trækker i gæsterne. Men også musicalen Matador, som først spiller i foråret 2024, sælger allerede fantastisk flot, hvorfor der planlægges efter at sætte ekstra forestillinger i salg.

Besøgstallet slår også rekord

Med 30 procent flere besøgende gæster i første halvår af 2023, sammenlignet med første halvår af 2019, så er det også med til at understrege, at gæsterne har taget godt imod programmet i Vejle Musikteater.

I det første halvår af 2023 var de to suveræne højdespringere fx musicalsene Dirty Dancing og Grease, som alene stod for næsten 36 procent af alle de besøgene gæster.

– Der er ingen tvivl om, at vi lige nu har fat i noget rigtigt med vores store musicalproduktioner. En interessant observation er også, at en del af billetterne til musicalsene jo ligger i den lidt dyre ende, men det skræmmer ikke gæsterne væk. Tværtimod, slutter Mette Kier