Som vi træder ind i endnu en uge, byder den danske forårstid os velkommen med en kølig luftstrøm, der bringer både sol og sporadiske regnskyl. Vejret denne uge er præget af den kolde nordlige strømning, men varmere luft er på vej og forventes at nå Danmark i løbet af weekenden eller tidligt i næste uge.

Tirsdagen åbnede koldt men solrigt i det meste af landet, trods nattefrost i flere regioner. Horsens oplevede særligt lave temperaturer ned til -3,8 grader, mens Nordjylland nød mildere vejr med op til 5 grader varmt. Dagens temperaturer vil gradvist stige til mellem 8 og 9 grader, men skydække og regn vil også gøre deres indtog. Bornholm ser dog ud til at undgå nedbøren takket være et lavtryk over Skagerrak, der langsomt bevæger sig mod syd og bringer mere regn med sig over resten af Danmark.

Resten af ugen tilbyder en blanding af sol og skyer, og vi kan forvente alt fra regnbyger til måske endda en haglbyge. Selvom vi skal holde fast i overtøjet lidt endnu, lover prognosen stigende temperaturer mod weekenden, hvor vi endelig kan forvente at se termometeret tippe over 10 grader. Nattefrosten vil aftage som ugen skrider frem, og selvom der kan komme flere kolde nætter senere i foråret, mindskes risikoen for frost gradvist uge for uge.