Coop afholder i dag Coop Festival i Messe C i Fredericia. Det er ikke gået ubemærket hen for organisationen Anima, der kæmper for at få udfaset salget af turbokyllinger i de danske supermarkeder. De eneste, der nu sælger dem, er Coop-koncernen. På Animas hjemmeside fremgår det, at på 35 dage vokser en lille kylling fra 50 gram til at veje to kilo, og det er ifølge dem ikke god dyrevelfærd.

Derfor har Anima løbende protesteret, og det var derfor, at de havde startet bilen og taget til Fredericia lørdag formiddag, hvor Coop Festivalen fandt sted i Messe C. Protesten var ikke offentliggjort på forhånd, og derfor ventede der de 1.200 ledende medlemmer i Coop noget af en overraskelse, da de ankom til festivalen.

Her blev de mødt af en humoristisk protest, der involverede en kyllingmaskot, en Irmapige og en bombastisk storskærm, der kom med budskaber til de mange ledende Coop-medlemmer.

Med ønsket om en god festival afleverede Anima materiale til mange af deltagerne, som ønskede at tage imod deres materiale. Flere spurgte sågar kyllingmaskotten, om de måtte tage en selfie med den, og det måtte de gerne.

– Jeg synes, at vi havde en positiv dialog, selvom nogle var lidt uenige, men hovedparten fornemmede jeg lyttede til os, siger Christian Deichmann fra Anima.

Det er forskelligt, hvor Anima afholder protester. Christian fortæller, at han selv har været med til anderledes protester end den ved Messe C.

– Vi laver også demonstrationer udenfor supermarkederne – jeg var selv med i december, hvor vi havde lavet en satirisk tilbudsavis, siger han.

At møde op en kold martsdag, hvor der var to grader og kold blæst, gav god mening for Anima.

– Vi synes, det er så vigtigt. Vi har en chance for at tale til så mange mennesker, når der kommer 1.200 mennesker. Vi ønsker dem en god festival, siger Christian Deichmann, der håber, at medlemmerne har tænkt sig at spørge Coop-ledelsen ind til, om de vil udfase turbokyllingerne.