Den unge fodboldspiller, Sadig Jama, rejste i slutningen af oktober til Gran Canaria for at prøvetræne med klubben Unión Viera, men opholdet tog en uventet drejning og endte med at stoppe brat grundet manglende information fra agentfirmaet, RD Global Sports.

I oktober blev Sadig Jama, der spiller for Hedensted, kontaktet af en person fra RD Global Sports, hvor han blev bedt om at sende højdepunkter med sig selv med henblik på, at agentfirmaet ville have ham til en klub.

– De kontaktede mig bagefter og fortalte, at Unión Viera ville have mig til prøvetræning. De sagde, at jeg skulle tage afsted den 29. oktober, og det gjorde jeg så, siger Sadig, der har en fodboldmæssig fortid i blandt andet FC Fredericias ungdomsafdeling.

Derefter gik det stærkt. Sadig Jama fik bestilt fly til lufthavnen i Gran Canaria, hvor Unión Viera ligger. Han fik besked om, at Ravi Daswani fra RD Global Sports ville hente ham i lufthavnen. Han skulle skrive en besked til ham ved ankomst, og så ville han komme. Det skete bare ikke.

– Da jeg landede, kunne han pludselig ikke komme alligevel, og så endte jeg med at tage en taxa. Jeg nåede at tænke, at der var noget galt, men gjorde ikke mere ved det, da jeg var træt og lagde mig til at sove, da jeg kom hen til min lejlighed, fortæller Sadig Jama.

Den efterfølgende morgen var Sadig sammen med andre spillere fra Unión Viera, hvor der også var spillere fra andre lande, blandt andet Danmark. Dem havde Sadig forhørt sig hos på forhånd om klubben, og de havde fortalt positivt om den.

– Jeg var sammen med nogle andre spillere, blandt andet fra Amerika og Nigeria. Da jeg var sammen med dem, fik jeg pludselig en besked fra Ravi, hvor der stod: “Have you remembered the cash?” Jeg havde ikke på noget tidspunkt fået at vide, at jeg skulle medbringe penge. Så jeg spurgte, hvad han snakkede om. Så skrev han, at jeg skulle betale 2.000 euro, og det er altså voldsomt for bare at komme til prøvetræning i en klub, hvor det var dem, der ville have mig, og ikke omvendt, siger Sadig Jama.

Som følge af det kontaktede Sadig sin kontaktperson hos RD Global Sports, Valentina R. DelMartino. Hun oplyste Sadig, at det var rigtigt, han skulle betale og spurgte, om han ikke var blevet informeret om det på forhånd.

– Det havde hun ikke. RD Global Sports ville give mig tre dage til at tænke over, om jeg ville betale pengene, ellers skulle jeg rejse hjem til Danmark. Valentina tilbød at låne mig 600 euro, som jeg kunne betale tilbage, når jeg kom på kontrakt hos Unión Viera. Men jeg ville stadig mangle 1.400 euro, så det kom derfor ikke til at ske, og jeg endte med at rejse hjem, forklarer Sadig.

Da Sadig meddelte, at han ikke ville betale pengene, udviklede opholdet på Gran Canaria sig yderligere og blev ubehageligt for ham.

– Jeg blev smidt ud af lejligheden, da jeg sagde det. Jeg måtte ikke engang blive i lejligheden og bestille et fly hjem eller informere min familie om, hvad der var sket. Hvis jeg ikke forlod lejligheden straks, ville der komme vagter, og det var jeg ikke interesseret i. Jeg sad derfor i lufthavnen og ventede syv timer på grund af det, siger Sadig.

Tilbage sidder Sadig med en undren. Han havde på forhånd gjort sin research, som han synes. Han havde kontaktet de andre danskere, som spiller for Unión Viera.

– De havde sagt god for klubben. En af dem fortalte, at der slet ikke var noget bøvl, men så fik jeg den oplevelse. Jeg håber ikke, at andre kommer til at opleve noget lignende, men jeg vil stadig forfølge min drøm om at leve af at spille fodbold, slutter Sadig Jama.

AVISEN har trods adskillige henvendelser til RD Global Sports ikke fået fat i dem, og har derfor ikke kunnet forholde dem til Sadig Jamas udlægning. AVISEN har set dokumentation på Sadigs dialog med RD Global Sports via WhatsApp, og der kan man blandt andet nu se, at Ravi Daswani har blokeret Sadig Jama. Det er dog ikke tilfældet med Valentina R. DelMartino, som Sadig ikke har kunnet få kontakt med i lang tid. I korrespondancen kan man blandt andet se, hvordan Valentina tilbød Sadig Jama at låne ham penge til at betale en del af prøveopholdet hos Unión Viera.