Allerede i det første minut af returkampen mellem Lyngby og FC Fredericia blev der uddelt et rødt kort. Det var til Lyngbys Andreas Bjelland, og det fik bølgerne til at gå højt både på stadion og på de sociale medier. Men var der rødt kort eller ej? Tidligere dommer mener, at det er rigtigt dømt.

Der var ikke engang spillet 30 sekunder, før Andreas Bjelland gik ned i en glidende tackling for at forhindre FC Fredericias Tobias Bach i at få frit løb mod mål. Bjelland ramte bolden, men et løftet ben fra Lyngby-anføreren gjorde, at Bach væltede omkuld.

Dommer Jacob Karlsen tog resolut det røde kort op ad lommen. Det medførte voldsomme protester fra Lyngby-spillerne, men beslutningen var truffet: Det røde kort stod ved magt, da der i pokalturneringens kvartfinaler ikke er VAR med.

Det var ikke kun på stadion, at der var oprør over det røde kort. På det sociale medie X, hvor der flittigt skrives under blandt andet fodboldkampe, har flere været ved tasterne. En af dem er den tidligere dommer Benjamin Leander.

– Bjelland går ned i en tackling. Er på bolden først. Dernæst laver han et spjæt med foden, som bringer Tobias Bach ned. Er der frispark, er der også rødt kort. Jeg synes, Karlsen rammer fint her. Helt ufattelig oversatset af ellers så rutinerede AB (Andreas Bjelland, red.), skriver Leander.

Den tidligere dommer mener samtidig, at VAR ikke ville have omstødt kendelsen.

– VAR havde aldrig omstødt den. Tværtimod havde den højest sandsynligt kaldt Karlsen til skærmen, hvis han ikke havde dømt den første gang, skriver Benjamin Leander.

Det er dog ikke alle brugere, der har kommenteret på Benjamin Leanders opslag. Blandt andet skriver Jens Leth-Nissen dette:

– Hvis den mulighed han har, skal være en oplagt målchance, så bør der være givet langt flere direkte røde kort. Han er ude i siden. Der er to forsvarsspillere, som sagtens kan nå ned til ham, inden han når feltet, og det er de færreste Superliga-målmænd, der dropper direkte skud på den afstand.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Lyngbys cheftræner, Freyr Alexandersson, var en af dem, der var ude med riven både under kampen og efterfølgende.

– Jeg så det som en forkert beslutning af dommeren, sagde træneren ifølge bold.dk.

Kontroversielt rødt kort eller ej, så vandt FC Fredericia kampen 1-0, og sikrede sig dermed videre avancement i pokalturneringen med en samlet sejr på 4-2.

I semifinalen møder FC Fredericia Silkeborg.