Mikkel Hansen vendte i sommeren 2022 hjem til Danmark og Aalborg Håndbold efter hele 10 år i den franske storklub Paris Saint-Germain, i en karriere der også har budt på ophold i GOG, FC Barcelona og AG København.

Den 36-årige bagspiller har nu besluttet, at denne sæson bliver den sidste i den aktive karriere.

– Efter knap 20 år, hvor jeg har været så privilegeret at have verdens bedste hobby som mit job, er jeg nu klar til at trække en streg i sandet og sige tak for denne gang.

– Jeg har altid elsket legen med bolden samt at komme til træning og kamp, men efter lange overvejelser er jeg afklaret med, at jeg nu er kommet til et punkt i mit liv, hvor min familie og nye spændende eventyr skal have førsteprioritet.

– Jeg er taknemmelig for alle de fantastiske mennesker jeg har mødt, og oplevelser jeg har fået gennem håndbolden. Specielt skal der lyde en kæmpe tak til min familie, som altid har støttet mig, samt til de klubber jeg har repræsenteret, siger Mikkel Hansen.

Direktør Jan Larsen fra Aalborg Håndbold begræder Mikkel Hansens beslutning, men har også fuld forståelse for valget.

– På Aalborg Håndbolds vegne er vi naturligvis ærgerlige over Mikkels valg, men har samtidig fuld forståelse og respekt for beslutningen. Selvom det kun bliver til to sæsoner i klubben, så har Mikkel med sin tilstedeværelse formået at rykke klubben til et helt nyt niveau, både på og uden for banen.

– Han er ubetinget den bedste danske håndboldspiller nogensinde og den interesse vi har oplevet siden hans ankomst i klubben har været enorm, ligesom det også har skabt øget interesse om den danske Herreliga generelt, siger Jan Larsen.

– På den korte bane er fokus nu på at sikre, at samarbejdet mellem Aalborg Håndbold og Mikkel får den bedste mulige afslutning, når vi i de kommende måneder sammen fortsat jagter succes i den hjemlige liga og ikke mindst i Champions League, lyder det videre fra Aalborg Håndbolds direktør.

Mikkel Hansen er foreløbig noteret for 68 kampe og 356 mål for Aalborg Håndbold, mens det i landsholdsregi foreløbig er blevet til 266 kampe og 1.350 mål, samt guldmedaljer ved OL, EM og tre gange VM.